Календар подій

 
 
 
 
2
3
5
7
9
10
12
16
17
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Іспанська великодня випічка

Галаслива і ексцентрична Іспанія відзначає Великдень досить колоритно. Свято тут буквально винесено на рівень державного значення — весь тиждень не робочий, а по вулицях гамірно проходять карнавали, паради і церковні ходи. В небі безперервно літають білі голуби, випущені в знак вознесіння Ісуса і чистоти його душі.
Пропонуємо декілька кулінарних страв цієї країни, які готують на Великдень. 
Традиційний великодній пиріг Hornazo з м'ясом. Це страва з дріжджового тіста, фарширований свинячою корейкою, пряною ковбасою чорізо . У центр пирога зазвичай кладуть зварене яйце, закриваючи його навхрест смужками тіста. Це великий соковитий пиріг зазвичай має круглу форму, хоча вигадливі господині роблять його у вигляді фігурок курки або порося. Крім такого ситного, обідньої варіанту пирога, існує і його солодка версія, яка готується з начинкою з мигдалю, цукру і анісового насіння, а глазурується збитим яйцем і посипається карамельної крихтою.
Моna de Pascua – ще один іспанський солодкий шедевр, особливо поширений в Каталонії та Валенсії. Це великодня випічка, що символізує радість від завершення Великого Посту. Згідно з традицією, діти отримували «мону» від хресного батька після Меси у неділю Великодня. В понеділок ціла родина збиралася на спільний обід і дегустацію «мони». Оригінальна «mona de Pascua» нагадує дріжджове тістечко, всередину якого вкладають варене яйце, або кілька по краях. Ці яйця іноді фарбують у різні кольори. Сьогодні кондитери дають волю своїй уяві. Замість курячих яєць можна знайти у випічці шоколадні. Також із шоколаду готують зайчиків, різних тваринок і казкові замки.
Ця традиційна іспанська великодня випічка порадує смаком та чудово прикрасить святковий стіл.

 

 

X