календар подій

Календар подій

 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Іспанці мають давні кулінарні традиції, які обумовлені різноманіттям ландшафтних та кліматичних умов, багатовіковою історією та впливом численних культур та народів. Традиційна іспанська кухня - це співдружність кухонь численних регіонів королівства. Вона завжди проста, смачна та ситна. Іспанія - середземноморська країна, а, отже, як і населення будь-якої країни Середземномор'я, іспанці дуже люблять рибу і морепродукти. Але попри все, рибні делікатеси - це не головне, що пропонує нам іспанська кухня. Виявляється, в реальності в традиційній кухні країни більше м'ясних страв.

• Паелья . Основа страви - це рис, до якого додають рибу або морепродукти, або курку, або кролика, або все це разом. І обов’язково - овочі. Паелью можна зустріти на будь-якому кроці у будь-якому ресторанчику. Рецептів приготування цієї страви існує більше 300 і ми однозначно впевнені, що вам вона сподобається.

• Тапас - холодна і гаряча закуска схожа на наш український бутерброд. Проте, іноді вона може виступати самостійною стравою. Для іспанців це не просто їжа, це стиль життя. В іспанській мові навіть є дієслово tapear - воно перекладається як «ходити по барах, спілкуватися з друзями та знайомими, пити вино і їсти тапас».

• Гаспачо - холодний томатний суп, який ідеально підходить для охолодження у спекотну погоду. В принципі, він є сильно охолодженим томатним пюре зі спеціями і льодом, яким залиті нарізані огірки, цибуля, часник і зелень. У нього завжди додається сік лимона, а іноді бальзамічний оцет. Існує безліч рецептів гаспачо у кожному регіоні.

 

• Хамон. Це - гордість і скарб іспанців. Щоб отримати відмінний хамон, потрібно використовувати свиней особливої породи - чорне копитце, їх окіст потім засолюють і просушують близько 2 років, щоб вийшов вишуканий делікатес.

• Сангрія - одна з перших асоціацій, яка виникає у туристів при згадуванні Іспанії. Це не просто розлите у бокали охолоджене вино з фруктами, нарізаними шматочками , це смак "сієсти" та мальовничого іспанського заходу сонця, це справжня зустріч з друзями та душевна розмова.

• Чуррос - традиційний іспанський десерт з заварного тіста у вигляді паличок, який обсмажують у фритюрі. Чуррос посипають цукровою пудрою та поливають шоколадом.
Це далеко не усі страви іспанської кухні, які дійсно варто скуштувати. Цей список можна продовжувати вічно. І поки є час, перебуваючи на карантині, обов'язково спробуйте приготувати деякі з цих страв і сподіваємось ви отримаєте масу задоволення та потішите свої смакові рецептори.

X