Особливості іспанської кухні
Іспанці мають давні кулінарні традиції, які обумовлені різноманіттям ландшафтних та кліматичних умов, багатовіковою історією та впливом численних культур та народів. Традиційна іспанська кухня - це співдружність кухонь численних регіонів королівства. Вона завжди проста, смачна та ситна. Іспанія - середземноморська країна, а, отже, як і населення будь-якої країни Середземномор'я, іспанці дуже люблять рибу і морепродукти. Але попри все, рибні делікатеси - це не головне, що пропонує нам іспанська кухня. Виявляється, в реальності в традиційній кухні країни більше м'ясних страв.
• Паелья . Основа страви - це рис, до якого додають рибу або морепродукти, або курку, або кролика, або все це разом. І обов’язково - овочі. Паелью можна зустріти на будь-якому кроці у будь-якому ресторанчику. Рецептів приготування цієї страви існує більше 300 і ми однозначно впевнені, що вам вона сподобається.
• Тапас - холодна і гаряча закуска схожа на наш український бутерброд. Проте, іноді вона може виступати самостійною стравою. Для іспанців це не просто їжа, це стиль життя. В іспанській мові навіть є дієслово tapear - воно перекладається як «ходити по барах, спілкуватися з друзями та знайомими, пити вино і їсти тапас».
• Гаспачо - холодний томатний суп, який ідеально підходить для охолодження у спекотну погоду. В принципі, він є сильно охолодженим томатним пюре зі спеціями і льодом, яким залиті нарізані огірки, цибуля, часник і зелень. У нього завжди додається сік лимона, а іноді бальзамічний оцет. Існує безліч рецептів гаспачо у кожному регіоні.
• Хамон. Це - гордість і скарб іспанців. Щоб отримати відмінний хамон, потрібно використовувати свиней особливої породи - чорне копитце, їх окіст потім засолюють і просушують близько 2 років, щоб вийшов вишуканий делікатес.
• Сангрія - одна з перших асоціацій, яка виникає у туристів при згадуванні Іспанії. Це не просто розлите у бокали охолоджене вино з фруктами, нарізаними шматочками , це смак "сієсти" та мальовничого іспанського заходу сонця, це справжня зустріч з друзями та душевна розмова.
• Чуррос - традиційний іспанський десерт з заварного тіста у вигляді паличок, який обсмажують у фритюрі. Чуррос посипають цукровою пудрою та поливають шоколадом.
Це далеко не усі страви іспанської кухні, які дійсно варто скуштувати. Цей список можна продовжувати вічно. І поки є час, перебуваючи на карантині, обов'язково спробуйте приготувати деякі з цих страв і сподіваємось ви отримаєте масу задоволення та потішите свої смакові рецептори.