Календар подій

 
 
 
 
2
3
5
7
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Козак не гордун, що дістав, те ковтнув

03.10.2024

До Дня українського козацтва, що відзначався в Україні 1 жовтня, працівники відділу соціокультурної діяльності Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова для студентів Херсонського вищого професійного кулінарного училища провели історичну розвідку «Козак не гордун, що дістав, те ковтнув» на платформі Google Meet.

Під час заходу  присутні мали унікальну можливість зануритися в історію козацької кухні та довідатися про звички харчування славетних воїнів. Студенти дізнались про козацьких кухарів, їхні кулінарні таланти та страви, якими харчувалися козаки. Окремо було висвітлено різницю між харчуванням у мирний час та в походах. У мирний період козаки полюбляли багаті на поживні речовини страви - борщ, куліш та різноманітні каші. Військові походи, однак, вимагали спрощеного та більш мобільного раціону — часто це були сушені продукти, солонина, сухарі, які могли зберігатися тривалий час.

Молодь отримала інформацію про кухонний і столовий інвентар козаків та цікаві рецепти козацьких страв.

Наприкінці заходу студенти зробили висновок, що прадавні національні традиції здорового харчування на території України пройшли випробування часом. І нашою кухнею ми повинні пишатися, а тим більше – використовувати  цінні надбання наших предків як запоруку здорової нації в майбутньому.

X