У межах роботи жіночого клубу «Лада» фахівці відділу соціокультурної діяльності Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова провели літературну-історичну кухню «Улюблені страви жінок, які змінили історію» на платформі ZOOM.
Під час засідання клубівки дізнались, як приготувати страви, що полюбляли, готували та їли відомі жінки: письменниці, художниці чи навіть королівські фаворитки. Деякі страви названо на їхню честь, і ці смаколики ввійшли в історію кулінарії.
Згадували мексиканську художницю Фріду Кало та її улюблений бататовий мус з ананасами, письменницю Жорж Санд і рибне консоме – страву, названу на її честь, пані Валевську і чудовий однойменний торт.
Було ще багато цікавого на цій зустрічі – інтригуючі історії, обмін думками, а головне - напередодні різдвяних свят жінки отримали адаптовані історичні рецепти дивовижних блюд, які зможуть приготувати вдома для своїх родин.
Атмосфера зустрічі була чарівна та неповторна, і подарувала море позитивних емоцій!