Календар подій

 
 
 
 
2
3
5
7
9
10
12
16
17
25
26
27
28
29
30
 

Що до смаку пасхальному зайцю?

21.04.2023

Пункт європейської  інформації  Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова продовжує свою роботу. Працівники відділу соціокультурної діяльності запропонували учням старших класів ЗЗСО № 34 та №4  онлайн пасхальний тест-драйв «Що до смаку пасхальному зайцю?».

 

Під час заходу присутні познайомилися з традиційними великодніми стравами країн Європи. Так, італійська паска паннетоне подібна до звичної нам, але все ж має свої особливості: окрім родзинок у неї додають багато цукатів, горіхи і щедро приправляють цедрою з цитрусових. В Іспанії печуть пасхальний хліб, в котрий також додають цедру лимона, домашній сир та багато мигдалю. А ще печуть Торріху, що готується зі шматочків несвіжого хлібу, які вимочують у вині чи молоці, а потім обсмажують в клярі з додаванням меду, цукру та кориці. Любителям шоколаду прийдеться до смаку польський варіант паски — шоколадна бабка. Начинкою до ніжного тіста слугує велика порція шоколаду з горіхами та вершковим маслом. 

 

Цікаве великоднє меню у Греції, воно відрізняється він інших країн тому , що це православна держава. На великодній трапезі їдять традиційний суп із баранячих потрухів – магіріцу, який готують заздалегідь, у суботу. Відкорковують Рецину – перше вино минулорічного врожаю. На природі влаштовують широкі застілля і пікніки, смажать на вогнищах молодих ягнят.

 

Незалежно від того, як готуються до цього світлого свята, християни по всьому світу на Великдень збираються за святковим столом і прославляють життя. Великдень - це рідні люди навколо, веселощі, сміх, кольорові яйця, паска і яскраве святкування, що вселяє надію на перемогу добра над злом.

Переглянути  відеоролик  можна, перейшовши за посиланням.
 

X