Календар подій

 
 
 
 
2
3
5
7
9
10
12
16
17
26
27
28
29
30
 

Бібліотечне етно-паті «Смакуй українське!»

05.05.2018

Бібліотечне етно-паті «Смакуй українське!» - таку назву мав захід, що став результатом плідної співпраці науково-педагогічної бібліотеки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова.

У  межах курсів підвищення кваліфікації для вчителів обслуговуючої праці, технологій та креслення було проведено незвичне за формою, але дуже цікаве заняття, присвячене традиціям української національної кухні.

З вітальним словом та практичними кулінарними порадами виступила Галина Гаврилюк, кандидат педагогічних наук, викладач кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін, завідувач навчально-методичної лабораторії технологій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти». 

Про те, що найбільше смакує самим українцям, а також про найбільш відомі в світі українські страви розповіла завідувач науково-педагогічної бібліотеки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Галина Таворська. Крім того, учасникам заходу  було запропоновано проявити ерудицію і відгадати кулінарні загадки пані Галини: найобізнаніші в національній кухні отримували смачний приз!   

Цікавими були й доповіді слухачів курсів: «Традиційні українські страви, що вибули з ужитку» Оксани Пасічник, учителя технології Качкарівської ЗОШ І-ІІІ ст. Бериславського району, та «Страви української кухні» Лариси Галак, учителя технології комунального закладу Скадовської районної ради «Міжшкільний навчально-виробничий комбінат».

Коли ж справа дійшла до десерту, то цікаву розповідь про найулюбленіші українські солодкі страви підготувала для учасників Валентина Моісеєва, бібліотекар відділу мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова. 

Солодкі страви на столі українців з’являлися далеко не кожного дня, тож, свою доповідь пані Валентина пов’язала з календарно-обрядовими традиціями української кухні, адже багато солодких страв й сьогодні за традицією готуються до визначних свят.   

А далі почалася інтерактивна частина заходу, в ході якої учасники отримували всілякі завдання, складали кулінарну мапу Херсонщини,  створювали дерево побажань і ще багато іншого.    

 

Завершилася приємна зустріч чаюванням: усі присутні могли спробувати різні трав’яні та квіткові чаї, які приготували господині заходу, а також пригоститися традиційними українськими солодощами. 

 
X