|
Бібліотечне етно-паті «Смакуй українське!» - таку назву мав захід, що став результатом плідної співпраці науково-педагогічної бібліотеки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова.
|
У межах курсів підвищення кваліфікації для вчителів обслуговуючої праці, технологій та креслення було проведено незвичне за формою, але дуже цікаве заняття, присвячене традиціям української національної кухні.
|
|
|
З вітальним словом та практичними кулінарними порадами виступила Галина Гаврилюк, кандидат педагогічних наук, викладач кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін, завідувач навчально-методичної лабораторії технологій КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».
|
Про те, що найбільше смакує самим українцям, а також про найбільш відомі в світі українські страви розповіла завідувач науково-педагогічної бібліотеки КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Галина Таворська. Крім того, учасникам заходу було запропоновано проявити ерудицію і відгадати кулінарні загадки пані Галини: найобізнаніші в національній кухні отримували смачний приз!
|
|
|
Цікавими були й доповіді слухачів курсів: «Традиційні українські страви, що вибули з ужитку» Оксани Пасічник, учителя технології Качкарівської ЗОШ І-ІІІ ст. Бериславського району, та «Страви української кухні» Лариси Галак, учителя технології комунального закладу Скадовської районної ради «Міжшкільний навчально-виробничий комбінат».
|
Коли ж справа дійшла до десерту, то цікаву розповідь про найулюбленіші українські солодкі страви підготувала для учасників Валентина Моісеєва, бібліотекар відділу мистецтв Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А.Лавреньова.
|
|
|
Солодкі страви на столі українців з’являлися далеко не кожного дня, тож, свою доповідь пані Валентина пов’язала з календарно-обрядовими традиціями української кухні, адже багато солодких страв й сьогодні за традицією готуються до визначних свят.
|
А далі почалася інтерактивна частина заходу, в ході якої учасники отримували всілякі завдання, складали кулінарну мапу Херсонщини, створювали дерево побажань і ще багато іншого.
|
|
Завершилася приємна зустріч чаюванням: усі присутні могли спробувати різні трав’яні та квіткові чаї, які приготували господині заходу, а також пригоститися традиційними українськими солодощами.