календар подій

Календар подій

1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Книги, про які говорять

Неабияке задоволення приносять нові книги, коли надходять у бібліотеку, тож пропонуємо  Вашій  увазі  добірку  нових  книг , які  нещодавно  надійшли у фонд нашої бібліотеки. Усі  видання  виключно  українською  мовою. Щоб більш детально ознайомитися з книгами, запрошуємо  Вас відвідати  відділ абонемента. Сподіваємось,  що в  дивовижному  розмаїтті цих  творів кожен  читач книгозбірні,  навіть  найвибагливіший,  знайде  собі  книгу  для  душі.

Жнець : роман / Террі Пратчетт. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 360 с.

В Анк-Морпорку помирає стотридцятилітній чарівник Невидної академії. Але не все так просто. Чарівничій душі доводиться повернутися у своє тіло, і все тому, що Смерть по неї не приходить! Виявляється, Женця душ відсторонили від справ… Смерть збентежений, адже тепер сам став смертним і отримав власний Час, тож він вирушає у світ живих його витрачати. Тепер Жнець працюватиме косою деінде, наприклад, на фермі, і зможе краще відчути світ звичайних смертних. А тим часом скрізь на Диску все летить шкереберть — життєва сила його переповнює: мертве оживає, живе не вмирає, і ця енергія життя вихлюпується, де тільки може. Потрібно якомога швидше відновити дискосвітову рівновагу!

Метод 15/33 : роман / Шеннон Кьорк. – Харків: Фабула, 2017. – 304 с. 

Шістнадцятирічна, викрадена, безпорадна та ще й вагітна! Але Ліза, героїня цього непересічного роману,— дуже непроста особистість. Ця юнка вміє маніпулювати людьми, вона методична і безжальна, а її мозок працює, наче комп’ютер. І вона прагне лише двох речей: урятувати свого ще не народженого сина і нещадно помститися викрадачеві. Та настає хвилина, коли в карколомних поворотах сюжету і читач, і агенти ФБР, які намагаються знайти викрадену дівчину, перестають розуміти — хто тут жертва, а хто злочинець. «Метод 15/33» — це те, що трапляється, коли потерпілий так само холоднокровний і безжальний, як і той, хто вчинив злочин.   

Мій останній континент : роман / Мідж Реймонд. – Харків: Фабула, 2017. – 336 с. 

Дія роману розгортається в екстремальних умовах. Двоє молодих людей — Деб і Келлер — працюють гідами на круїзних судах, які доправляють туристів в Антарктиду. Водночас вони займаються науково-дослідницькою роботою — вивченням екології середовища проживання пінгвінів. Між ними виникає глибоке почуття — та герої вимушено розлучаються. А потім у їхні долі вдирається рокова катастрофа в Південному океані — серед льодів Антарктики.  

Між двох орлів : Гідний наступник : роман / Ярослава Дегтяренко. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 429 с.

1657 рік. Зріє повстання проти гетьмана Івана Виговського. Московський цар Олексій отримує донос від кошового Барабаша із проханням дозволити козакам обрати нового гетьмана. Розбрат і міжусобиці на руку цареві. Він хоче використати запорожців для боротьби із Річчю Посполитою. Молодий козак Демко Гориченко дізнається про зраду Пушкаря та Барабаша й вирушає до Чигирина, щоб попередити гетьмана. Далеко від дому він дізнається, що його родину вбили, а хату спалили. Помста — усе, що залишається у хороброго Демка. І ще — кохання до красуні Наді, вихованки підступного Пушкаря Між обов’язком та почуттями, між коханням та ненавистю, між двох орлів — яким буде вибір?..

Пік : роман / Роланд Сміт. – Київ : Каламар, 2019. – 232 с.

Піку — майже чотирнадцять, і він змалку мріє займатися альпінізмом. Потрапивши одного дня в руки поліцейських під час підкорення хмарочоса, хлопець постає перед вибором: загриміти за ґрати або... піднятися на Еверест і стати наймолодшим підкорювачем вершини світу. Захопливий шлях підлітка Гімалаями, ближче знайомство з власним батьком — зіркою альпінізму, пошук справжніх друзів та реалії побуту й людських стосунків під час сходжень. Чи розвіється романтика скелелазіння юного руфера на висоті 8848 метрів? Чи дійде Пік до вершини? Чи завжди мета важливіша за способи її досягнення? Ці та інші питання насправді виявляються складнішими, ніж може здатися на перший погляд.

Скринька з оповідками / Міла Іванцова. – Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2018. – 150 с.

Герої книги прості звичайні МИ, люди зі складними, інколи поламаними долями чи відчайдухи, які здатні на такі рішучі кроки, щоби наблизитися до свого щастя. У цій книзі Міли Іванцової, як і в усіх її книжках, багато правди життя, пронизливих історій, чутливих і чуттєвих, як у самому житті, і стільки любові до людини... Інколи книга здатна змінити життя. 

Стартап на $ 100 : як перетворити хобі на бізнес / Кріс Гільбо. – 2-ге вид. – Київ : Наш формат, 2018. – 261 с.

«Стартап на $100» Кріса Ґільбо став бестселером New York Times і допоміг уже тисячам читачів по всьому світу перетворити власні ідеї у прибуткові справи. Утекти зі світу офісних працівників і зайнятися своїм проектом значно легше, аніж здається. Аналізуючи досвід успішних підприємців, які розпочинали бізнес зі 100 доларами в кишені, Кріс Ґільбо вчить отримувати прибуток з улюбленої справи. Автор не просто дає поради й ділиться рецептами успіху, на реальних прикладах доводить, що можна працювати лише на себе, перетворюючи власні ідеї на прибуток. «Стартап на 100 доларів» — путівник для тих, хто прагне не залежати від обставин, мріє творити нове майбутнє, маючи при цьому пристойний заробіток та яскраве життя.

Стратегії геніїв : п'ять найважливіших уроків від Білла Гейтса, Енді Гроува та Стіва Джобса / Майкл А. Кусумано, Девід Б. Йоффі. – 2-е вид. – Харків : Кн. Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2018. – 256 с.

Як стають видатними стратегами? Ґейтс, Ґроув і Джобс були першими «бізнес-зірками» в сучасному світі технологій. Аналізуючи їхній тридцятирічний досвід управління компаніями сукупною вартістю в 1,5 трильйона доларів — Microsoft, Intel та Apple, автори цієї книжки сформулювали п’ять основних правил, що виявилися спільними в їхньому стратегічному плануванні та дозволили випередити конкурентів, які цими принципами нехтували. 

Ця книжка — путівник найкращими сторінками досвіду стратегічного планування, управління та практичної діяльності, який дозволить будь-кому стати ефективним стратегом, як Ґейтс, Ґроув чи Джобс.

Татуювальник Аушвіцу : [роман] / Гізер Морріс. – Київ : Книголав, 2018. – 236 с.

Дебютний роман австралійської письменниці Гізер Морріс про силу кохання, віри й внутрішнього спротиву, завдяки яким можна пройти крізь найтяжчі випробування. Книжку написано на основі реальних подій. У 1942 році у концентраційному таборі «Аушвіц» зустріли одне одного Лалі Соколов та Гіта Фурман. У неї стерлося татуювання з порядковим номером, він мав набити новий Це було кохання з першого погляду. Молодим людям судилося пережити страшні випробування, розлуку й омріяне возз’єднання, яке переросло у 56 років щасливого подружнього життя. Їхню історію кохання записала Гізер Морріс зі слів самого Лалі, з яким авторка випадково познайомилася 2003 року. Ця зустріч змінила долі обох. Відчуваючи до Гізер довіру, літній чоловік наважився розповісти їй найпотаємніші подробиці свого життя під час Голокосту. 

Таємна історія : роман / Донна Тартт. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 555 с.

Молодий каліфорнієць Річард Пейпен вступає до приватного коледжу в Новій Англії. Соромлячись свого походження, він із захватом дивиться на п’ятірку обраних — студентів, що навчаються на курсі давньогрецької в харизматичного професора Джуліана. Близнюки Чарльз і Камілла, інтелігентний Генрі, витончений Френсіс та веселий Банні — всі вони ніби оточені аурою недосяжності. Та ось завдяки щасливому випадку Річард стає студентом Джуліана і входить до цієї закритої спільноти. Молоді люди майже весь час разом, і ніщо не віщує біди. Проте любов до античної культури врешті-решт призводить до зовсім не давньогрецької трагедії, і на землю біля коледжу проливається кров…

Чоловік на ім’я Уве : роман / Фредрік Бакман. – Київ : Книголав, 2019. – 352 с. 

Уве – старий буркотливий цинік і невиправний зануда, який, здається, терпіти не може нікого і нічого в цілому світі. Він живе сам-один у своєму будинку, день за днем дотримуючись чітких правил та принципів, а на інших людей дивиться так, ніби вони тільки те й роблять, що намагаються зіпсувати йому життя. Та одного листопадового ранку в Уве з'являються нові сусіди - жвава й говірка сімейка, яка перевертає його світ з ніг на голову. Нові пригоди, кумедні й сумні ситуації і несподівана дружба – все це покаже, що за маскою роздратованого й злого буркотуна ховається справжній Уве, який береже у серці зворушливу й щемку життєву історію...

Чорний дім : роман / Стівен Кінг, Пітер Страуб. – 2-е вид. – Харків : Кн. Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2018. – 796 с.

Містечко у Вісконсині нажахане викраденнями дітей, чиї знайдені тіла змушують згадати вбивцю-канібала на прізвисько Рибак. Колишній детектив Джек Сойєр одразу зрозумів: не людина доклала до них руки. Діти знаходили свою смерть у Чорному домі — місці, де зникають тіні, де лише страх та відчай. Але останній із викрадених — Тайлер Маршал — ще живий. І це погана новина. Це означає, що мисливці Багряного короля нарешті знайшли того, кого шукали, — особливу дитину. Щоб врятувати хлопця від долі, що страшніша за смерть, Джек Сойєр мусить пригадати своє призначення. Але ні Джек, ні той, хто випустив Рибака на полювання, навіть не здогадуються, наскільки він особливий — цей десятирічний син ув’язненої у божевільні Джуді Маршал…

Я дозволила тобі піти : роман / Клер Макінтош. – Харків : Віват, 2018. – 400 с. 

Трагічна аварія, у якій гине п’ятирічний Джейкоб, докорінно змінює життя багатьох людей, адже причетні до неї їдуть геть, навіть не зупинившись. Так, з місця події можна втекти, але як утекти від минулого? Це питання не дає спокою ні матері загиблого хлопчика, ні винним в аварії, ні поліцейським, що, розпочавши розслідування, кружляють хибними шляхами. Тільки зупинившись і поглянувши минулому в очі, герої роману отримують те, чого прагнуть: покарання для винних і звільнення від тягаря провини для решти.

Приємного  Вам  читання!


Шановні читачі!

 Представляємо  вашій увазі добірку нової сучасної української літератури!  
«Знай своїх – читай своє»

      Бути сучасним – означає йти в ногу з часом і обов’язково багато читати.  Сучасна українська література сьогодні є надзвичайно різноманітною та багатоплановою. Вона все більше завойовує авторитет серед читачів. Ця література твориться саме тепер, і ми, певним чином, є свідками її народження.  Так, читати українське приємно, захопливо та цікаво. 

Радо чекаємо на Вас у нашій бібліотеці!

Арєнєв В. Місто тисячі дверей : повість / Володимир Арєнєв. – Х.: Віват, 2017. – 224 с. – (серія «Щось цікаве»).
    Чарівний світ – зовсім поруч, потрібно лише знайти туди шлях. Хлопчик на ім’я Юхимко знайшов заповітні Двері, намальовані чарівним Пензлем, і потрапив до фантастичного міста Охи. Але грізному Поряднику не до вподоби яскраві фарби чудового світу, лиходій прагнув перефарбувати його в тьмяний сірий колір… Чи вдасться Юхимові врятувати жителів Охи?
Гридін С. Віраж : повість / Сергій Гридін. – Київ : ВЦ «Академія», 2018. – 128 с. – (серія « Ім’я»).
     Розмірені дні, сповнені звичайних людських радощів і батьківської любові, раптово руйнує негідник. Під колесами автомобіля, за кермом якого був нашпигований наркотою мажор, загинуло все — єдина донечка, віра в людей і бажання жити. Ним керує нестримна жага помсти, але несподівані обставини виводять на крутий життєвий віраж…

Гридін С. І паралельні перетинаються : повість / Сергій Гридін. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 128 с. 
Сергій Гридін у своїй новій книжці «І паралельні перетинаються» не боїться чесно і відверто проговорювати болючу для суспільства тему підліткового самогубства і вплив на свідомість хлопців та дівчат «груп смерті» у соцмережах…  

 Герой повісті Роман через непорозуміння з батьками і прикрощі в школі намагається звести порахунки з життям. Отямившись у лікарні, хлопець переосмислює свій учинок і усвідомлює, що є заради чого жити.

Гриценко Н. Тінь на порозі : повість-фентезі / Ната Гриценко. — Київ : ВЦ «Академія», 2018. — 224 с. — (серія «Ім’я»).
       Уся історія зав’язана на нічим непримітному 22-річному юнакові Томашу, який все життя намагався бути, як тінь — невидимкою для людей навколо, щоб не привертати зайвий раз уваги. Хтозна, яка тому причина, але такий його життєвий план упродовж багатьох років з тріском провалювався…
Дашвар Л. Ініціація : роман / Дашвар Люко. – Харків : Книжний Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 416 с. 
     Книга чудова! Сюжет трошки заплутаний, має кілька ліній, є над чим поміркувати, але потім автор, як і наше життя, все легко розставляє на свої місця. Роман тримає в напрузі, захоплює до останнього рядочка. Розв'язка правдива, реальна… 
 Дупешко М. Історія, варта цілого яблуневого саду : роман / Максим Дупешко. – Чернівці : Книги – XXI, 2017. – 160 с. 
    Цей роман - історія одного (не)звичайного чоловіка. Але дехто побачить у цій книжці насамперед історію міста з украденою душею, що протягом ХХ століття побувало у складі півдесятка держав. Той, хто шукає велике в малому, знайде тут недавню історію всієї Європи. Ще інший - свою особисту історію в декораціях минулого. Для декого цей текст буде романом-екскурсією місцями далеко не тільки туристичними. Хоч на перший погляд - це одна із мільйонів історій кохання, яку автор усе ж оцінив у цілий яблуневий сад.
  Кокотюха А. Називай мене Мері ... : роман / Андрій Кокотюха. – Київ : Нора-Друк, 2018. – 352 с. – (серія «Морок»).
     Прокинувшись вранці у власній квартирі біля мертвого тіла, колишній поліцейський Олег Кобзар опиняється поза законом. Земля горить під ногами, його оголошено в розшук, ще й полюють убивці. Тільки здаватися — не в правилах Кобзаря. Врятувати власне життя і знайти справжнього вбивцю йому допомагає слідча Віра Холод — єдина, хто вірить в непричетність Олега і готова навіть порушити правила, аби відновити справедливість… 
  Любка А.  Твій погляд, Чіо-Чіо-сан : роман / Андрій Любка. – Чернівці : МеридіанЧерновіц, 2018. – 336 с.  
     Суддя на пішохідному переході збиває на смерть молоду жінку і, ясна річ, без особливих зусиль уникає покарання. Але чоловік збитої – не з тих, кого можна купити чи залякати, він краще втратить усе, та відомстить. Психологічний трилер про сучасну Україну, де вартість людського життя вимірюється хабарами, а вбивці стоять у перших рядах на церковних службах. Але до чого тут Пучіні і здатний спопелити душі обох антагоністів погляд мадам Батерфляй? І чи справді поділ на добро і зло є в цьому романі таким однозначним? Відповіді на останнє запитання читач не знайде до самої розв’язки. А можливо, й після неї.
Макущенко М. Темний бік будинку  / Марина Макущенко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 327 с.
   Люди покинули красиві столичні маєтки, але забули забрати Духів Будинків. Голодні, самотні та невидимі мешканці продовжують захищати оселі та понад усе шанують споконвічні традиції. Яра — донька звичайного київського домовика — завжди підозрювала, що вона не така, як усі. Дівчина опиняється у вирі потойбічних інтриг і дізнається страшну таємницю свого народження. Та саме її інакшість допомагає їй протистояти злу, знайти кохання та зрештою порозумітись із батьками. 
Рижко  О. Дівчина з міста : повість / Олена Рижко. – Київ : ВЦ «Академія», 2018. – 144 с. 
    У Тіни немає повноцінної сім’ї, але є друзі, які її розуміють. І раптом усе летить шкереберть. Вона змушена переїхати в село. Їй складно, бо там майже все не так, як звикла. Жорстоко випробовують нові однокласники, серед яких є свої авторитети й ті, хто їм догоджає. Не вистачає відчуття захищеності й потрібності. Бентежить спрага любові. Цікавить, що і як там у дорослих. Незвичні спостереження й переживання, враження й конфлікти супроводжують Тіну майже на кожному кроці. І саме тоді в її світі з’являється він…
Савченко В. Морской узел : роман / Вячеслав Савченко. – Харьков : Фолио, 2018. – 286 с. 
       Навесні 2014 року в покинутому пансіонаті на березі Азовського моря, де відставний спецназівець Ронін почав формування добровольчого батальйону, доля химерно переплела долі героїв роману, немов зв'язавши морським вузлом. Звичайних людей, багато з яких в громадянському  житті були далекі від військового ремесла, об'єднала любов до України, почуття обов'язку і відповідальності перед країною, яку вони вирушили захищати... 


       

 

АТОманія : поезія / Ігор Гургула. – Львів : Тріада плюс, 2015. – 166 с. 

    Болючі та правдиві рядки про війну на Сході України. Автор несе читачам своє бачення та трактування подій, які розгорнулись на українському південному Сході. Там іде справжня війна, яку Україні нав’язала Росія. Там формується новий генотип Нації і міцніє Дух українців.  Книга «АТОманія» рекомендована для позакласного читання у школах.

 Нечуй. Немов. Небач : засновано на реальних подіях і біографії  Івана Нечуя-Левицького : кінороман / Петро Яценко. – Київ : Піраміда, 2017. – 143 с. – (Приватна колекція). 

   Еклектика стилів, оригінальність викладення біографії  вражають читача одразу. «Несподіваний» роман подає постать письменника через  призму українського стим-панку. Викладач російської словесності, який щиро покохав українську мову – Нечуй-Левицький змальований досить яскраво. У тексті немає розлогих описів чи рефлексій. Максимальна візуалізація, характери показано через дії, а десятиліття минають за кілька сторінок. Автору вдалося показати живого письменника, на якому досі висить ярлик «співця села». Несподіваний сюжет, сучасна мова, все зробило цю книгу знаковою у культурному просторі українського літературознавства.

Колір магії : роман / Террі Пратчетт.  – Львів : Вид-во Старого Лева, 2018. – 313 с. – (Дискосвіт: цикл "Ринсвінд" ; кн.1). 

    Террі Пратчетт – найпопулярніший автор Британії 90-х. «Колір магії» — перший роман із серії «Дискосвіт».  Роман малює своєрідну карту розмаїтого неозорого світу, з міфічними істотами, дивовижними рослинами, таємничими чарами й особливою магією. Якого ж кольору ця магія, чи справді світ плаский, чи можна змінити свою долю і втекти від Смерті, якщо ти всього-на-всього фігурка у настільній грі, і ставки вже зроблено?  Книга входить до списку «200 кращих книг за версією ВВС».

Never Stop / Марі Карачина. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2018. – 224 с. 

    Хочете змінити своє життя, але не наважуєтеся зробити перший крок? Мрієте стати стрункими й здоровішими, та не знаєте з чого почати? Намагаєтеся подолати стрес та впорядкувати свої думки? Не відкладайте «на завтра». Ця книжка — добрий спосіб почати позитивні зміни вже сьогодні. Марі Карачина — учасниця світових марафонів та півмарафонів, фітнес-тренер та засновниця клубу «Skinny&Strong», переконана, що біг — це значно більше, аніж просто вид спорту. Це спосіб впорядкувати своє життя, загартувати дух та силу волі, навчитися ставити цілі й досягати їх. Адже рух — це життя.

Країна припливів : роман / М. Каллін . – Івано-Франківськ : Вавилонська бібліотека, 2018. – 167 c. 

    «Країна припливів» - це суміш «Аліси в Країні Чудес» Льюїса Керрола і «Осиної фабрика Іена Бенкса». Це основа для новітнього фільму останнього голлівудського візіонера Террі Гілліана. В «Країні припливів» одинадцятирічна  Джеліза-Роза переїжджає зі своїм батьком- гітаристом, в безкрайній техаський степ, де світлячки носять імена, по залізничних рейках їздить жахлива акула, а соратниками в пригоди Джелізи-Рози виступають відсічені голови ляльок «барбі». Це – подорож-втеча від реальності, яка пересічній людині здалася б трагічною, гнітючою та моторошною. Але не Желізі-Роуз. Вона вміє її змінювати.

 Справа Сивого : роман / Брати Капранови. – Київ : Нора-Друк, 2016. – 541 с. – (Читацький клуб).

   Любов. Історія. Злочин. Ось три кити, на яких тримається література. 
І всі ці кити присутні у новому романі Братів Капранових.
   У Дніпропетровську діє підпільна антиурядова організація. Молодому слідчому доручають зайнятися головним підозрюваним — старим заколотником з великим стажем протизаконної діяльності. Він береться до справи і… Здавалося б, класичний детектив. Але уявіть собі, що молодий слідчий — працівник ГПУ, а головний заколотник — видатний історик та археолог Дмитро Яворницький!
    І зразу все стає догори дриґом. Хто з них насправді є злочинцем? Саме тому автори визначають жанр свого твору як «антидетектив» і не просто, а «історичний, романтичний антидетектив».

Промови, що змінили світ / [гол. ред. В. Александров ; пер. пер. з англ. В. Горбатько]. – Київ : КМ-БУКС, 2019. – 324 с. 

  «Слово, чому ти не твердая криця!» вигукнула колись поетка. Але ж, насправді, слово — могутня зброя, яка вершить долі!  Слово – то зброя, результат застосування якої залежить від того, ким воно мовлене. В устах диктаторів слово нерідко ставало знаряддям для знищення цілих держав і народів, а в устах видатних постатей, які присвятили своє життя боротьбі за високі ідеали, — інструментом вивільнення людської свідомості від духовних кайданів. Зібрані у цьому виданні промови охоплюють тривалий історичний період — від часів Ісуса Христа до сьогодення. Особи, які їх виголосили, силою слова змінювали хід історії, сприяли перевороту мислення не лише пересічних людей, а й урядів і політиків світового рівня. Подані у промовах меседжі не втрачають своєї актуальності й понині.

De Profundis : роман / Любов Базь . – Київ : Редакція журналу "Однокласник", 2018. – 270 с. 

    У 2018 році роман «De Profundis» переміг у конкурсі на грант від Президента України. У книжці киянки Любові Базь  інтригу закручено навколо світу ґеймерів, але прагнення головної героїні близьке кожному – зрозуміти себе та віднайти своє місце у світі.  

Зброя, мікроби і сталь : Витоки нерівностей між народами / Джаред Даймонд. – Київ : КМ-БУКС, 2018. – 512 с. 

      Чому європейська, а пізніше і євроатлантична цивілізація добилися найграндіозніших успіхів в історії людства?... Смілива наукова розвідка американського еволюційного біолога Джареда Даймонда «Зброя, мікроби і сталь» — це світовий науковий бестселер, який розійшовся багатомільйонними накладами і продовжує долати нові рубежі. Автор розкриває первинні історичні причини нерівностей сучасного світу, які, на його думку, криються в глибинах доісторичного минулого людства.

 Happy End, попри все?... : повість / Ніна Е. Ґрьонтведт ; пер. з норв. Н. Іваничук. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2018. – 375 с.
            Уда починає навчатися у старшій школі, і майже одразу в неї з’являється коханий. Але яке воно, справжнє кохання? Чи можна закохатися в когось, кого зовсім не знаєш і з ким якось ніяково поруч? І чи завжди гарна історія про кохання закінчується щасливо? Уда відкриває для себе неймовірно романтичну історію Ромео та Джульєтти, яка завершується зовсім не гепі-ендом, – зате сповнена неземних почуттів, від яких йде обертом голова... Дорослі кажуть, що закоханість – то лише вплив гормонів. Чия ж правда? Це заключний щоденник Уди, яка так полюбилася українським читачам.

Розумник : загадковий злочин, особливий детектив : повість / Кім Слейтер ; пер. з англ. Ганна Лелів. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2018. – 230, [1] c. 

            Моторошно та душевно… У британському місті Ноттінґем загинув безхатченко, та поліція цією справою не надто переймається. Кіран Вудз, допитливий школяр, який мріє стати журналістом і розслідувати злочини, береться самотужки з’ясувати, що ж трапилось насправді. І куди зникла його бабця, яка одного дня перестала навідуватись до них із мамою. Захоплива і водночас щемка розповідь, написана від імені особливого хлопчика, нікого не залишить байдужим. Це історія про любов, яка здатна подолати всі труднощі і страхи. Історія, від якої — як не раз повторює сам головний герой — «тріскає серце»..

Вбиство п'яної піонерки : роман / Сергій Оксеник. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2018. – 347 с.
     Сповнений іронії та щемкої ностальгії детективний роман «Вбивство п'яної піонерки» — це історія подвійного розслідування злочину, яке ведуть і дорослі, і діти. Несподівано тихе село Варварка стає центром загадкових подій, сплетених у кримінальний клубок, який доведеться розплутувати героям роману. За злочином стоїть не лише людина, за злочином — радянська система, безнадійно загрузла в брехні. Хто ж залишається по-справжньому чесними, так це діти, приречені невпинно дорослішати в непростому, зрадливому світі дорослих. Це роман про маленьку людину на тлі доби, про дружбу, про стосунки в родині, яка так само підлягає впливу системи. А ще це свого роду квиток на ЗД-фільм про життя кінця 1950-х, густо насичений запахами, звуками, плюскотом ріки, шурхотом босих ніг по річковому піску. Так ніби відкривається вікно в далеке минуле (а для молодого читача — в минуле батьків і дідусів), а звідти — запахи дитинства, смажених бичків, печеної картоплі, розпеченого пилу, зелених сусідських яблук.

Нові надходження відділу абонементу

 «Читай. UA»

Любі друзі!

      Хочемо поділитися з вами книжковими новинками бібліотеки, які будуть цікаві та корисні підліткам і дорослим. 
До вашої уваги -  добірка з десяти бестселерів  українською, які варто прочитати. Це твори відомих українських та зарубіжних письменників, що викликали захоплення читачів у різних куточках світу.

     Якщо зацікавитесь, завітайте у відділ  абонемента, щоб прочитати уподобану книжку. Нова хвиля української та зарубіжної літератури – яскрава, різножанрова, захоплююча!

Бутченко, М. 1918. Місто надій : роман / Максим Бутченко ; [дизайнер обкл. С. Ткачов]. – Харків : Кн. Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2018. – 220, [3] с. 

            1918 рік. Павло Вітко, офіцер армії УНР, мав тільки дві любові у своєму житті: до України та до дружини Ганни. Та тепер дружина далеко, а мрія про незалежність України ще далі. Неймовірними зусиллями Павлові та його бойовому товаришеві вдається вирватися з оточення більшовиків. А тим часом «червоні» встановлюють свої порядки в Києві. Усіх незгодних кидають за ґрати. Ганні також загрожує небезпека. Але давній ворог Павла, командир загону Муравйова Віктор Примаков рятує її від безчестя. Він закоханий у Ганну до нестями… На полі бою невблаганна доля зіштовхне запеклих ворогів — Павла і Віктора. Хто вийде живим зі смертельного герцю? Чи доля дасть Ганні шанс знову побачити Павла?

 


      

 Гулкевич, А. Падіння Орла : [роман] / Андрій Гулкевич ; [худож. оформ. С. Зайченко]. – Тернопіль : Богдан, 2017. – 560 с.

    У Долині Рогу, захищеній високими горами та оточеній безмежним океаном, століттями мирно жили люди, забувши про війни, хвороби та голод. Однак безтурботне життя одного з вельможних мешканців Долини, юного Дейлара, раптово змінилося. У своїх мандрах юнак натрапляє на міфічні створіння, які вважалися зниклими, вступає у смертельний бій з ворогами рідної фратрії та дізнається про страшні таємниці, ретельно приховувані від людей. «Падіння Орла» — незабутня зустріч з новими світами, сповненими пригодами, інтригами та таємницями.

 


 

Рижко, О. Знає тільки Мару : повість / Олена Рижко ; [ред. Г.А. Теремко ; оформ. паліт. О. Мишанська]. – Київ : Академія, 2018. – 128 с. 

 
       Таємниче міське підземелля спокушає кількох підлітків на нічну екскурсію.
Їхні наївні очікування романтичних пригод і вражень майже  відразу були розтрощені вщент – вони опинилися у смертельній пастці. Безвихідь жорстоко випробовує і розкриває сутність кожного з них.

 

 



 

  Сайко, О. Нетутешній : повість / Оксана Сайко ; [оформ. паліт М. Скіра]. – Київ : Академія, 2018. – 127 с. 

      Ця повість про самотнього й дивного хлопця-годинникаря. Про намагання втекти від минулого з його ілюзіями, марними очікуваннями та розчаруваннями. Про пошук життєвого сенсу й любові. Про те, як важливо навчитися розуміти час. І слухати своє серце..

            
       

 


 

  Шкляр, В. Самотній вовк = (Елементал) : [роман] / Василь Шкляр ; [дизайнер обкл. Е. Новіков]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 221 с. 

          
        «Самотній вовк» (під попередньою назвою «Елементал») — найдинамічніший роман Василя Шкляра, написаний на основі реальних подій. Українець, вояк Французького іноземного легіону, отримує надважливе завдання — вивезти з окупованої Чечні дочку генерала, на яку полюють російські спецслужби. Легіонер охоче вирушає в «гарячку точку» не лише завдяки фантастичній винагороді — до Чечні втекла його дівчина разом з тамтешнім командиром кримінального угруповання. Воїн-одинак розпочинає вкрай небезпечний двобій з московськими людоловами… Але чим насправді було це завдання і яка роль належала дочці генерала? Відповідь на це запитання приголомшить найпроникливішого.


 

Аліфіренка, К. Я завжди писатиму у відповідь : Як один лист змінив двоє життів / Кейтлін Аліфіренка та Мартін Ґанда, а також ЛІз Велч ; [дизайнерка обкл. Є. Гайдамака] ; пер. з англ. О. Гординчук. – Київ : Книголав, 2018. – 366. [2] с.

           
        «Я завжди писатиму у відповідь» – книжка, заснована на реальних подіях. Кейтлін із США та Мартін із Зімбабве завдяки простому домашньому завданню стають друзями. Написавши перші листи одне одному, вони навіть не здогадувалися, як сильно це змінить їхні долі. Забезпечена й трохи розпещена Кейтлін почне відкладати гроші не на нові прикраси, а на сплату навчання у школі свого талановитого, але бідного друга. Вона усвідомить, що у світі є проблеми набагато складніші, ніж сварки з подругами. Мартін має головну мрію – поїхати на навчання до США, щоб стати лікарем і допомагати своїм нужденним співгромадянам. Чи справдиться вона? Залежатиме від обставин, старанності хлопця й зусиль родини Кейтлін. 



 

Лачина, А. Фактор кохання : [роман] / А. Лачина ; пер. [з польскої Н. Зотової]. – Харків : Школа, 2018. – 301, [3] с.
            
           Головні героїні книги — дівчата Патриція і Магда — прагнуть справжнього романтичного кохання. Обидві знаходять бой-френдів: одна у справжньому житті, а друга у безмежному інтернет-просторі. Романи в дівчат сповнені яскравих та бурхливих подій, але їх, як і інших сучасних підлітків, цікавлять ті ж самі актуальні питання: як «впізнати» свою половинку? Як не боятися бути собою та сміливо любити? Як правильно ставитися до оточуючих та вміти зрозуміти чужу позицію?

 



  Леві, Д. Гаряче молоко : роман / Дебора Леві ; дизайн обкл. MiblArt (В. Волянюк) ; пер. з англ. Ю. Григоренко]. – Харків : Кн. Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2017. – 222 с. 
            
     Софія покладає значну частину власного життя на те, щоб розкрити таємницю загадкової хвороби своєї матері. Дівчина змучилася від її постійних скарг і примх, але з певним полегшенням відмовляється від не надто втішної дорослої дійсності заради матері та боротьби з хворобою.
        Доктор Ґомес — останній шанс, несмілива надія, за якою донька і мати вирушають на північ Іспанії. Але його дивні методи, здається, не стосуються медицини: хвороба прогресує і від того стає дедалі загадковішою. Софія здається собі детективом, який жадає справедливості й намагається з’ясувати, хто в цьому лиходійстві злочинець, а хто — жертва. Боротьба стає напруженішою, коли дівчина виявляє в собі не відомі їй раніше бажання….



     

     Локгарт, Е. Щира шахрайка / Е. Локгарт ; пер. [з англ. Ю.Підгорної]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 218, [5] с. 

       Джул Вест Вільямс — вісімнадцятирічна сирота. Воліючи бути схожою на супергероїв із улюблених коміксів, вона навчилася майстерно копіювати чужі голоси й акценти, вправно битися й наслідувати зовнішність інших людей, буквально перевтілюючись у них. Несподівано Джул знайомиться із заможним подружжям Соколофф, яке просить дівчину відшукати їхню доньку-багатійку Імоджен, що покинула навчання й відпочиває на острові Мартас-Він’ярд. Джул та Імоджен стають подругами, і перша починає буквально перетворюватися на Іммі. У своєму прагненні бути кимось іншим дівчина заходить надто далеко. Тепер вона може назавжди втрати себе. А може, вона цього й прагне?..

 



  Мафі, Т. Знищ мене : роман / Мафі Тагере ; [дизайнер обкл. А. Ачкасова ; пер. з англ. В. Зенгви]. – Харків : Кн. Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2018. – 254, [2] с. – Контртитул англ.; На обкл. "Для шанувальників "Голодних ігор". 


        Світ змінився. Проте йому як і раніше байдуже до звичайних людей. Таких, як сімнадцятирічна Джульєтта. Щоправда, стосовно її нормальності можна посперечатися: вона вміє вбивати дотиком. Цей дар став для дівчини прокляттям. Саме через нього її кинули в камеру, виправдовуючись «шляхетною метою». Джульєтту вважають монстром. Вона — ідеальна зброя, якою так мріють заволодіти спецслужби. Але дівчина вперто відмовляється ставати знаряддям убивства в чужих руках. Тому ті, хто прагне використати її, вдаються до брудних маніпуляцій: у камеру до дівчини саджають друга її дитинства, Адама. Та все йде не за планом. Бо ці двоє вирішують здійснити дещо божевільне і смертельно небезпечне… .



Не зупиняйся на прочитаному!

Аби невпинно вдосконалюватися, розвиватися та усвідомлювати всі зміни і важливі нюанси нашого часу, потрібно читати якісну художню літературу тієї країни, де народився та живеш.

Нові та класні!

Юні друзі!
Ми з радістю повідомляємо, що бібліотека отримала нові книги, які відрізняються різноманітністю жанрів,  що обіцяють масу неймовірних  вражень і залишать приємний післясмак тим, хто знайде час і бажання прийти в нашу бібліотеку.
Читай – це мудро, читай – це модно,
читай завжди і де завгодно!
Ласкаво просимо!
Поспішайте!   

Книги чекають на Вас!



«Читай книги, що стали подією!»

Весняна атмосфера вже панує скрізь. Чудово пройтись вулицею, ловлячи посмішкою теплі промінчики, та відчути багатогранні ноти  першоцвітів.
    Яку книгу взяти до рук після такої прогулянки? Лише таку, що стала подією! Можливо, це новий світовий бестселер, а можливо – сучасна українська література. Або література для дітей…

Не зволікай! Читай багато! Читай якісне! Читай у нас!
Читай книги, що стали подією!
Радо чекаємо у нашій бібліотеці!
 


«Написані у 80-му»

Друзі!

На створення цієї віртуальної книжкової виставки нас надихнув 35-річний ювілей нашої бібліотеки, яка була створена саме у 1980-му році.

1980 рік ознаменувався великою кількістю подій у міжнародному житті, науці, спорті, культурі. Змінювались президенти, стартували космічні кораблі, з’являлись нові фільми і пісні.

Пропонуємо вам познайомитись з літературними творами – ровесниками Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.Лавреньова, книжками, що побачили світ у 1980-році.


«Вітчизна в мені ще колись упізнає себе»

 Оксана Забужко – постать непересічна і яскрава: поет, прозаїк, перекладач, есеїст, літературознавець. Кандидат філософських наук, одна з найвідоміших письменників сучасної України. Цього року 19 вересня  вона відзначатиме 55-річний ювілей.

В Україні Оксана Забужко від 1996 року – один із найпопулярніших україномовних авторів. Твори відомої української поетеси, прозаїка, вченого здобули міжнародне визнання. Крім того вона є авторкою численних культурологічних статей і есе у вітчизняній та зарубіжній періодиці. Її вірші перекладалися 16 мовами світу і 1997 року удостоєні Поетичної Премії Global Commitment Foundation.

 

Польові дослідження з українського сексу : роман / Оксана Забужко. – К. : Факт,  2007. – 176 с.

Це один з перших романів у сучасній українській літературі.  «Польові дослідження з українського сексу» став етапним явищем у сучасній українській літературі. Відкритість і щирість оповідачки створюють особливий сповідальний настрій, що поєднується: з глибоким критичним аналізом процесів в українській літературі, культурі та суспільному житті.

 

Сестро, сестро : повісті та оповідання / Оксана Забужко. – К. : Факт, 2003. – 240 с.

Сестра, мати, подруга, творець своєї й чужої долі... Найглибші таємниці жіночої душі – у виконанні  майстра психологічної прози. Нове, доповнене видання книжки, яка вже стала сучасною класикою і яку європейська критика порівнює з творами Анджели Картер і Ельфріди Єлінек.

 

Notre Dame d’Ukraine : Українка в конфлікті міфологій. – К. : Факт, 2007. – 640 с. – (Висока полиця).

Книжка написана блискуче. І з точки зору знання матеріалу, і оригінального, свіжого погляду на творчість Лесі Українки, і авторського стилю.

Загалом, серйозний зміст, детективна дедуктивність оповіді та глибина проникнення у проблему засвідчують, що „Notre Dame d’Ukraine” О.Забужко справді „інтелектуальний бестселлер”.

 

Музей покинутих секретів : роман / Оксана Забужко. – К. : Факт, 2009. – 832 с.

Роман, над яким письменниця працювала багато років, перші критики  встигли назвати шедевром, а авторку порівняти з Достоєвським і Томасом Манном. Це - сучасний епос сучасної України: родинна сага трьох поколінь, події якої охоплюють період від 1940-х років до весни 2004-го.

 

Книга буття. Глава четверта : повісті / Оксана Забужко. – К. : Факт, 2008. – 164 с. – (Поза фокусом).

 У книзі представлено дві повісті Оксани Забужко: більш відома «Інопланетянка» і майже не відома широкому загалу «Книга Буття. Глава четверта». Ці тексти засвідчують: майстерність притаманна будь-якому періоду творчості Оксани Забужко, а прозріння — позачасові й не мають терміну давності.

 

Let my people go : 15 текстів про українську революцію / Оксана Забужко. – К. : Факт, 2006. – 232 с.

До книжки відомої сучасної української письменниці увійшло 15 текстів про українську революцію. Вони є своєрідним зібранням, колажем статей та есеїв, об’єднаних однією темою – Помаранчевої революції. З відстані кількох років після описаних подій цікаво прочитати статті. Комусь буде цікаво дізнатися щось нове, комусь – переосмислити, а комусь – просто пригадати. Жоден читач не залишиться байдужим.

 

16 січня 2009 року Президент України В.Ющенко нагородив Оксану Забужко орденом княгині Ольги III ст. за вагомий особистий внесок у справу консолідації українського суспільства та з нагоди Дня Соборності України.

2009 — Премія Міжнародної Фундації Омеляна і Тетяни Антоновичів — за «Notre Dame d'Ukraine».

2010 — Книга Року-2010 (за версією журналу «Корреспондент») за «Музей покинутих секретів»

2012 — відзнака «Золотий письменник України»

2013 — лауреат восьмої літературної премії Angelus-2013 за «Музей покинутих секретів» (перекладач Катажина Котинська).

Тож, чекаємо Вас, шановні читачі,  у відділі

абонемента нашої бібліотеки!



ЧИТАННЯ ПІД КОВДРОЮ

Коли погода за вікном не зовсім спонукає до прогулянок, можна  залишитися вдома і  почитати, наприклад,  трилери або психологічні детективи або щось містичне... А чому і ні?

Такі книги тримають тебе в напрузі і в процесі читання інколи,  навіть,  хочеться сховатися під ковдру…

Отримавши свою  частку адреналіну, можна повернутися назад у звичний світ і видихнути, відчувши полегшення. Жорстокі світи вчать нас доброті, вчать цінувати те, що у нас є і чого ми навіть не помічаємо: красиву природу, можливість вчитися, закохуватися ...

А щоб  не довелося довго вибирати, для Вас ми зібрали кращі книжки для зимового читання.

З радістю чекаємо у нашій бібліотеці!


  Грегори Ф. Колдунья : роман / Филиппа Грегори ; [пер. с англ. В. Яковлева]. – М. : Эксмо ; СПб. : Домино, 2011. – 720 с. – (Королевы любви).

Авторка роману стала популярною після виходу в світ з-під її пера книги «Ще одна з роду Болейн». Роман «Колдунья» вона написала пізніше, але в ньому події теж відбуваються в епоху Генріха VIII. І знову ми бачимо боротьбу дівчини за місце під сонцем, але вже в більш нижчому суспільстві та більш низькими способами.
 


Кунц Д. Предсказание / Дин Кунц ; [пер. с англ. В. Вебер]. – М. : Эксмо, 2011. – 448 с. – (Книга-загадка, книга-мистика).

На сторінках цієї книги автор вивів, мабуть, одне з найбільш екзотичних протистоянь за історію літератури: сімейка пекарів-кондитерів проти сімейки циркачів-маніяків. Тема сімейних уз основна, адже хто як не рідні, близькі люди прийдуть на допомогу і не дадуть схибнутися в цій божевільній сутичці за життя…


Лихэйн Д. Остров проклятых : роман / Деннис Лихэйн ; пер. с англ. С.  Таска. – М. : Иностранка, Азбука-Аттикус, 2012. – 384 с. – (Лекарство от скуки).

У цій історії все заплутано. Книга не відпускає до останньої сторінки. Навіть після розкриття головної інтриги ця історія тримає в напрузі, адже у інтриги є продовження.

Автор дає читачу можливість додумати самому, включити мозок і змусити його генерувати думки ...


Лузина Л. Киевские ведьмы. Меч и крест / Лада Лузина. – Харьков: Фолио, 2009. – 429 с.

"Меч и крест" - перша книга з циклу "Киевские ведьмы" української письменниці Лади Лузіної.

Шанс врятувати світ чи погубити перебуває у  руках трьох жінок, зовсім не схожих одна на одну, що опинилися разом лише  випадково. Сувора бізнес-леді, відв'язна співачка з нічного клубу і скромна студентка-відмінниця. Вони одночасно, кожна зі своїх причин, опинилися на Андріївському узвозі, в приймальні "потомственої відьми". А там вони зустріли таємничого незнайомця і ... стали свідками страшної загибелі чаклунки… 


Райс Э. Плач к Небесам : роман / Энн Райс ; пер. с англ. З. Джондосовой. – М. : Эксмо, СПб. : Домино, 2006. – 720 с. – (Интеллектуальный бестселлер).

Це книга, яка змінює все. Твої думки, твої погляди, твої уявлення та поняття. Роман переносить нас  в Італію XVIII століття –  дивовижну епоху великих амбіцій і пристрастей. Автор  дає можливість проникнути в абсолютно неповторний  світ музики і розгортає картину таємничого життя оперних співаків…


Риггз Р. Дом странных детей : роман / Ренсом Риггз ; пер. с англ. Е. Боровой. – Харьков : Книжный клуб «Клуб Семейного Досуга», 2012. – 432 с.

Книга ця не зовсім звичайна ... Спочатку були фотокартки, а вже потім навколо них поступово утворилася історія, яка в підсумку переросла в такий собі містичний трилер.

«Дом странных детей» - моторошна фантазія, проілюстрована страшними старовинними фото. Вона просто закохає в себе тих, кому подобаються пригоди в таємничих сутінках.


Фоер Дж, С. Жутко громко и запредельно близко / Джонатан Фоер ; пер. с англ. В. Арканова. – М. : Эксмо, 2013. – 416 с.

Це глибока, зворушлива й щира історія, розказана дев'ятирічним хлопчиком, чий тато трагічно гине в одній з веж-близнюків одинадцятого вересня 2001 року.

Світова прем'єра фільму, знятого за книгою, відбулася в січні 2012 року.


  Харрис Т. Красный дракон : роман / Томас Харрис ; пер. с англ. В. Гусева. – М. : Эксмо ; СПб. : Домино, 2011. – 480 с.

Детектив, трилер, психологічна драма ... Чого тут тільки немає. Роман читається легко, на одному диханні.

Основний сюжет займає 90% книги, але з кожною сторінкою міцніє відчуття, що він – не головне, він –  наче клубок ниток, акуратно намотаних на приховану серцевину, і ось ти розмотуєш цей клубок, з помірною цікавістю стежиш за сюжетом, не поспішаєш, але всі твої думки – про те, що всередині.

Роман  був з успіхом екранізований провідними режисерами Голівуду двічі: в 1986 і 2002 роках.


Цуцуи Я. Паприка / Ясутака Цуцуи ; пер. с яп. А. Замилова. – М. : Эксмо ; СПб. : Домино, 2012. – 384 с. – (Интеллектуальный бестселлер).

Сюжет закручується навколо Ацуко Тіба – працівника науково-дослідного інституту клінічної психіатрії, що є кандидатом на Нобелівську премію. Ще вона відома у світі снів як юна дівчина на ім'я Паприка.

У світі снів? Так. Винайшли деякий пристрій, здатний проникати в людські сни, тепер це великий прорив у психіатрії –  можна лікувати душевні хвороби…

За  романом  "Паприка" Сатосі Кон у 2006 році поставив знамените однойменне аніме.



 

У чергу за новинкою!

 

Увага!

Здійснилося!!! Нарешті ми дочекалися!!!

У нашій бібліотеці на книжкових полицях оселилися нові мешканці!

Надходження нових книг до бібліотеки – це завжди радісна подія, довгоочікувана і приємна.

 

 

Шановні друзі!

Вас чекає велике розмаїття книжкових новинок! Їх можна взяти у відділі абонемента, поки не вишикувалася черга, і насолоджуватися цікавим читанням! Шанс не пропустити новинку є у кожного!

 


Акунин Б. Сокол и ласточка : [роман] / Борис Акунин. – М. : АСТ, 2014. – 447. – (Приключения магистра).

 Це четверта книга про пригоди Ніколаса Фандоріна із серії "Пригоди магістра".   Цього разу черговий представник роду фон Дорн, що жив три століття тому, потрапляє в далекі корсарські моря, де йому, звичайно ж, доведеться здійснити плавання до Острова Скарбів …


Браун Д. Инферно : [роман] / Дэн Браун ; пер. с англ. В. О. Бобкова. – М. : АСТ, 2014. – 543 с. – (Величайший интеллектуальный триллер).  

      "Інферно" - новий роман Д. Брауна, автора супербестселерів про захоплюючі пригоди професора Роберта Ленгдона. Опинившись у  найбільш загадковому місті Італії - Флоренції, професор Ленгдон, спеціаліст із кодів,, символів та історії мистецтва, несподівано потрапляє у вир подій, які здатні привести до загибелі все людство ... І завадити цьому може лише розгадка таємниці, колись зашифрованої Данте в рядках безсмертної епічної поеми ...


  Зусак М. Книжный вор / Маркс Зусак ; [пер. с англ. Н. Мезина]. – М. : Эксмо, 2014. – 560 с. – (Книга, покорившая мир).

Роман австралійського письменника Маркуса Зусака «Книжный вор»  миттєво став  одним з найбільш обговорюваних як на батьківщині автора, так і в багатьох інших країнах. Таку цікавість  до роману легко пояснити - роман присвячений подіям Другої світової війни, причому автор описує  їх з боку німецького народу. Це не зовсім традиційно, і тому роман  «Книжный вор» викликав підвищену зацікавленість. Роман екранізований у 2013 році і  демонструвався під назвою «Воровка книг». 

 


Кетро М. Искусство любовной войны : [роман] / Марта Кетро. – М. : АСТ, 2014. – 251 с. – (Легенда русского Интернета). 

Новинка від популярної російської письменниці Марти Кетро написана в жанрі «мануал». З іронією і ніжністю Марта Кетро розповідає про правила експлуатації чоловіків і жінок та про засоби, які, як відомо, на війні гарні всі без винятку. Книга оригінально оформлена. Смішні й зворушливі ілюстрації дають змогу отримати додаткове задоволення від читання.


Кинг С. Под куполом : [роман] / Стивен Кинг ; пер. с англ. В. А. Вебера. – М. : АСТ, 2014. – 1114 с. 

Стівен Кінг - один з найпопулярніших письменників нашого часу. Його читають підлітки та дорослі, чоловіки і жінки - всі, хто прагне краще зрозуміти себе та інших, а також мінливий і непередбачуваний світ, в якому ми живемо. 

Роман «Под куполом» вражає,  починаючи з перших рядків! Апокаліпсис в межах одного міста є фоном книги, на якому розгортаються людські стосунки. Вони мутують і змінюються разом з обставинами, стрімко виходять з під контролю. Ізольований світ швидко стає жорстоким…

У 2013 році за цим твором був знятий однойменний серіал.


Мартін Дж. Р. Р. Гра престолів : роман / Джордж Р. Р. Мартін ; пер. з англ. Н. Тисовської. – К. : КМ Publishing, 2013. – 800 с. – (Пісня льоду й полум’я ; кн. 1).

Фантастична сага “Пісня льоду й полум’я” давно завоювала серця читачів у всьому світі, перекладена більш як на 20 мов і продається мільйонними накладами. 

Перша книга циклу — “Гра престолів” — це захопливий світ Сімох Королівств, де літо й зима тривають по кілька років, з півночі наступають загадкові й моторошні вороги, а вельможні родини ведуть безкінечну війну за престол…

 


Мураками Х. Норвежский лес : роман / Харуки Мураками ;     [пер. с яп. А. Замилова]. – М. : Эксмо, 2014. – 368 с. – (Мураками-мания).

Ця книга про самотність і втрати. Про втратах близьких людей, втрати отроцтва, втрати часу, втрати тепла. Легкі рядки Муракамі створюють невагомість картини, а основні мережі павутини з'являються в наших головах і заманюють нас далі й далі…

Читайте "Норвежский лес", але не чекайте вибуху, не чекайте злетів, просто сумуйте разом з героями і співчувайте.


Сэ С.  Сантехник, его кот, жена и другие подробности / Слава Сэ ; [худож. Е. Елькина]. – М. : АСТ, 2013.  – 317 с. 

Ця книга дарує кілька годин радісного і піднесеного настрою, відволікає і розважає.  Все здається кумедним, усі проблеми відходять на другий план, або ж взагалі перестають здаватися проблемами. Написано шикарно, цікаво і весело. Недарма на обкладинці написано: кращі ліки від нудьги і депресії.

 


Рот В. Дивергент : роман / Вероника Рот ; [пер. с англ. А. С. Килановой]. – М. : Эксмо; Санкт-Петербург : Домино, 2014. – 432 с. – (Жестокие игры).

Молода Беатрис Прайор живе в суспільстві, де всі люди розділені на п'ять Товариств - Альтруїзм, Дружелюбність, Відважність, Правдолюбство і Ерудиція. Вона повинна вибрати своє Товариство, але  дізнається правду про себе, здатну змінити все її життя ... Беатріс вибирає, роблячи крок в бік від усього, чого її вчили з народження. Це може розкрити її таємницю. Правда загрожує Беатрис смертю ... 2014 року вийшла екранізація книги.


Сафарли Э. Мне тебя обещали : [роман] / Эльчин Сафарли. – М. : АСТ, 2014. – 311 с. 

Книга Ельчина Сафарлі «Мне тебя обещали»  схожа на річку, яка то тече плавно і тихо, а то різко міняє напрямок течії. Це не історія - це думки - обривки старої і зачитаної книги на ім’я  людське життя. Уламки слів і цитат - все це думки, які кожному хоча б раз, але приходили в голову. 

Книга написана легкою мовою і читається на одному подиху.  Книга, що зачіпає струни душі. Сумна книга. Жива книга…


Улицкая Л. Священный мусор : [рассказы, эссе] / Людмила Улицкая. – Москва. : АСТ, 2013. – 476 с. 

Нова книга відомої письменниці автобіографічна. Вона писалася протягом багатьох років, паралельно з іншими творами автора. 

Вперше Улицька відкриває перед читачами свій особистий світ. Ця книга - історія її сім'ї, спогади про дитинство і юність. Про цікавих людей, які оточували її в житті, про свою першу професію і про те, чому вона зважилася стати письменником..


 Хелприн М. Зимняя сказка / Марк Хелприн ; [пер. с англ. А. А. Чеха]. – М. : Эксмо, 2014. – 688 с. – (Книга, покорившая мир).

«Зимняя сказка» - дуже красива, емоційно насичена, натхненна, по-доброму романтична історія. Це неймовірно чарівна книга. Про зиму.  Про кохання. Про чудеса… Дивовижне враження справляє віртуозно створена Хелпріном атмосфера практично безперервної зими, тієї самої зимової казки - з хуртовинами, з морозними сліпучо-блакитними небесами, з переливами льодистих візерунків на вікнах, з нескінченним танцем сніжинок на вітрі. Красиво до неможливості, і затишно…

 

Тож не зволікайте, завітайте  до бібліотеки!


Ковток прохолоди у спеку

Читати серйозні книги корисно, так. Але відпустка для того й існує, щоб лежати, забувши про міську метушню, і гортати щось веселе, захоплююче та романтичне… Адже так важливо відпочивати не тільки тілом, але й душею!

Саме художня література, як ковток прохолоди у спеку, завжди може забезпечити її шанувальнику прекрасний відпочинок. Ми пропонуємо книги для відпустки, які прикрасять ваш відпочинок.


Трауб М. Любовная аритмия : роман / Маша Трауб. – М. : Эксмо, 2011. – 320 с.роман / Маша Трауб. – М. : Эксмо, 2011. – 320 с.

Скільки людина може відчувати себе щасливою? Хвилину? Дві? Одну мить? Що за ці відчуття, так само як за неправду і зраду, доведеться заплатити? Від передозування любові, щастя і адреналіну теж можна померти – серце не витримає. Або з’їхати з глузду від усвідомлення того, що це не можна продовжити на все життя…


Пиколт Дж. Хрупкая душа : роман / Джоди Пиколт ; пер. с англ. А. Свинаренко. – Харьков : Книжный клуб «Клуб семейного досуга»,  2010. – 544 с.

Автор майстерно заманює у свої історії. Нехай вони вражають чи не подобаються, але вони занадто реальні, щоб ми могли відірватися від них і закинути читання. Незважаючи на важку тему, яка піднімається в книзі, роман читається дуже легко. Він змушує замислитися про те, як би ти сам вчинив на місці головної героїні? Книга про складне життя непростої дівчинки.


У серію «Мона Лиза» входить якісна зарубіжна проза. Захоплюючий сюжет, захоплююче читання. Унікальне змішання жанрів: реалізм, містика, сентиментальна проза, психологічний трилер і детектив. Книги серії - бестселери, що виходять мільйонними тиражами, сучасні та популярні романи відомих зарубіжних авторів.

Джеймс С. Потерянные мемуары Джейн Остин : роман / Сири Джеймс. – М. : Эксмо ; СПб. : Домино, 2009. – 368 с. – (Мона Лиза).

Що було б, якби знаменита письменниця Джейн Остін писала мемуари? Що було б, якби через двісті років їх виявили в старій скрині на горищі старовинного будинку й опублікували? Напевно, з цих мемуарів ми дізналися б багато нового про улюблену письменницю і зовсім іншими очима поглянули на її книги, кожна з яких відображає якусь частину її життя. І, можливо, історія її кохання, про яку розповідається в романі Сірі Джеймс, не здалася б нам такою вже неймовірною...


Джеймс С. Тайные дневники Шарлотты Бронте / Сири Джеймс. – М.: Эксмо ; СПб. : Домино, 2011. – 576 с. – (Мона Лиза).

Шарлотта Бронте веде просте відокремлене життя дочки сільського священика. Як і її сестри Емілі та Анна, вона мріє про справжні любовні історії, такі ж яскраві, які вона створює у своїх літературних творах. Але лише сторінкам таємного щоденника вона може повідати свої найглибші почуття і бажання...


Авторська серія «За чужими окнами», до якої увійшли такі твори, як «Наша маленькая жизнь», «Дневник свекрухи», «Машкино счастье» та інші, названа так не випадково. Марія Метлицька ніби запрошує заглянути в чуже життя, послухати історії інших людей і у читачів з'являється стійке відчуття, що вони давно знають персонажів і їхнє «маленьке життя».

Метлицкая М. Беспокойная жизнь одинокой женщины : рассказы / Мария Метлицкая. – М. : Эксмо, 2013. – 320 с. – (За чужими окнами).

Головними дійовими особами твору є агресивні акули шоу-бізнесу та заклопотані домогосподарки, красуні, спокійні простушки і фатальні жінки. Всі вони дуже не схожі одна на одну. Однак є те, що їх об'єднало: вічна, природою закладена необхідність віддавати власну любов близьким – дітям, батькам і чоловікам...


Метлицкая М. И шарик вернется… / Мария Метлицкая. – М.: Эксмо, 2013. – 352 с. – (За чужими окнами).

Героїні  роману не з чуток знають, що життя не буває тільки нещасним  або тільки щасливим. Зустрічі і бурхливі романи, зрада і розлуки, народження дітей і втрата близьких – їхнє життя, здається, мало відрізняється від життя звичайних жінок. Але їх єднає справжня дружба і вони точно знають: все зміниться, з усім можна впоратися. Головне – щоб поруч були близькі люди ...


Шмитт Э.-Э. Одетта : Восемь историй о любви / Эрик-Эмманюэль Шмитт ; пер. с фр. Д. Мудролюбовой. – СПб. : Азбука, 2012. – 224 с.

цій  маленькій  книжці зібрані кілька історій про кохання. Легкі, пронизливі, зворушливі, сумні, щирі, такі справжні, чудові, чуттєві і взагалі незрівнянні новели.  Кожна з них зачіпає і смикає за живе. Кожна  як окремий маленький світ, зітканий з почуттів, емоцій і сплесків.


Рубина Д. На солнечной стороне улицы : роман / Дина Рубина. – М.:  Эксмо, 2008. – 384 с.

Книга повертає в дитинство і не важливо, в якому місті воно було. Ми відкриваємо для себе життя через біль, розчарування, радість і здається, що  відбувається це у кожного по-своєму. Але після прочитання роману розумієш, що головне - не з КИМ ти живеш, а ЯК ти живеш. Тому й здається все таким знайомим…

До речі, за цим твором був знятий серіал  з однойменною назвою «На солнечной стороне улицы».


Платова В. Из жизни карамели : роман / Виктория Платова. – М. : Астрель : АСТ, 2009. –  445 с.

Розповідь про життя шеф-кухаря і просто хорошої людини Саші Бархатова, на прізвисько Риба-молот. Йому не щастить з роботою, не щастить з коханими жінками, а особливо – з подругами коханих жінок. Але від цього він не стає менш простодушним, менш добрим, менш доброзичливим до людей, що його оточують. Чудовий  роман, який легко читається і навіює приємні думки.


Дашкова П. В. Пакт : роман / Полина Дашкова. – М. : Астрель, 2012. – 574 с.

Роман «Пакт»  читається легко і на одному диханні, як, втім, практично вся Дашкова.

Цікава суміш наукових і «навколо наукових» фактів, закручених у детективному сюжеті. Варто прочитати для відволікання від повсякденності.


Улицкая Л. Зеленый шатер : роман / Людмила Улицкая. – М. : Эксмо, 2011. – 384 с.

«Зеленый шатер» - пронизливий і талановито написаний збірник оповідань про долю трьох друзів і людей, що їх оточують, на тлі радянських історичних реалій. Психологічна проза, дуже сильна,  вражаюча й експресивна.


Перес-Реверте А. Осада или шахматы со смертью : роман / Артуро Перес-Реверте ; пер. с исп. А.С. Богдановского. – М. : Эксмо, СПб. : Домино, 2011. – 720 с.

Це, напевно, найбільш цікава й "складна"  книга іспанського письменника. Це більше ніж роман, це - полотно епохи. Тут є і політична інтрига зі шпигунством, і розслідування, і любовна лінія, і морські битви, і пригоди. Ця книга з безліччю несподіваних поворотів сюжету, тут є головна таємниця, змова, яка може змінити хід історії…


Маринина А. Оборванные нити : роман  в 3 т. / Александра Маринина. – М. : Эксмо, 2013. – 384 с. – (Королева детектива).

Судмедексперт Сергій Саблін – людина чесна, безкомпромісна, але, при цьому, занадто прямолінійна – багатьом здається грубою, з важким характером. Та що там багатьом - всім, включаючи рідну матір і кохану жінку. Але для лікаря Сабліна істина – це головне, на угоди з совістю він не йде, чим би його ні приманювали і чим би не погрожували…

Вдалого прочитання і прекрасного відпочинку!

 


«Весняне пробудження»

Навесні читати особливо приємно - зимові холоди позаду, а отже, можна вийти в парк, вибрати найбільш сонячну лавку і зануритися в дивовижний світ книги.
У кожної пори року свій настрій. Відчуйте його, читаючи книги.

Ми обрали найкращі книги 21 століття,  з якими весна стане ще теплішою.

Приємного читання!!!

Гаррі Поттер – це чудова серія фантастичних романів, які написала англійська письменниця Джоанн Ролінг. У даних книгах подається хроніка пригод зовсім юного чарівника на ім'я Гаррі Поттер, ну і, звичайно ж, його друзів Герміони Грейнджер і Рона Візлі, які навчаються у Школі чарівництва під назвою Хогвартс.

Ролінг Дж .К.  Гаррі Поттер і філософський камінь / Дж. К. Ролінг, пер.з англ.В.Морозова за ред.: П.Таращука, І.Малковича. –  К. : А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2006. – 317c.

Ролінг Дж .К. Гаррі Поттер і таємна кімната / Дж.К.Ролінг, пер. з англ. В.Морозова за ред.: П.Таращука,Ж І.Малковича. – К. : А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2006. – 347c.

Ролінг Дж .К. Гаррі Поттер і в"язеньАзкабану/Дж.К.Ролінг, пер.з англ. В.Морозова за ред.І. Малковича. – К. : А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2006. – 383c.

Ролінг Дж .К. Гаррі Поттер і келих вогню / Дж.К.Ролінг, пер.з англ.:В.Морозова, С.Андрухович за ред.І.Малковича, О.Негребецького. –  К. : А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2006. – 671c.

Ролінг Дж. К. Гаррі Поттер і орден Фенікса / Дж.К.Ролінг, пер.з англ.В.Морозова за ред.:І.Малковича, О.Негребецького. – К. : А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2006. – 815c.

Ролінг Дж .К. ГарриПоттер і напівкровний принц / Дж.К.Ролінг, пер.з англ.В.Морозова за ред.: О.Негребецького, І. Малковича. – К. : А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2005. – 575c.


Акунин Б. Азазель: роман / Борис Акунин.  –  М. : Захаров, 2007. – 224 с.

«Азазель» - роман з серії про незвичайного  сищика Ераста Фандоріна. Йому всього двадцять років, але він удачливий, безстрашний, благородний і привабливий. Юний Ераст Петрович служить в поліцейському управлінні, за службовим обов'язком і за велінням серця розслідує украй заплутану справу…


ЛарссонС.  Девушка с татуировкой дракона:роман/ СтигЛарссон; сост. А.Жикаренцев. – М. :Эксмо, 2010. –  622 с.

Сорок років загадка зникнення юної родички не дає спокою старіючому промисловому магнатові, і ось вінробитьостанню в своєму житті спробу — доручає розшук Мікаелю Блумквісту, талановитому журналістові, який волею випадку, так би мовити, випав з обойми.  Вінбереться за безнадійну справу переважно для того, щоб відволіктися від власних неприємностей, але незабаром розуміє: проблема навіть складніша, ніж здається на перший погляд.


Браун Д. Код да Винчи:[роман]/ Дэн Браун. – М.: Изд-во АСТ, 2005. – 544 c.

Секретний код, прихований в роботах Леонардо даВінчі ... Тільки він допоможе знайти християнські святині, що дають неймовірну владу й могутність ... Ключ до найбільшої таємниці, над якою людство билося століттями, може бути знайдений ...


 Глуховский Д. Метро 2033 : [роман] / Дмитрий Глуховский. – М. :Астрель, 2012. – 380 с.

2033. Весь світлежить в руїнах. Людство майже повністю знищено. Москва перетворилася на місто-привид, отруєне радіацією і населене чудовиськами. Мало хто вижив. Люди ховаються в московському метро –найбільшому протиатомному бомбосховищі на землі. Його станції перетворилися в міста-держави, а в туннелях панує темрява і мешкаєжах. Артему належить пройти через всі метро, щоб врятувати від страшної небезпеки свою станцію, а можливо і все людство.


Лукьяненко С. Ночной дозор : фантаст. роман / СергейЛукьяненко. – М. : Изд-во АСТ, 2004. – 380c.

На нічних вулицях - небезпечно. Але мова не про злочинців і маніяків. На нічних вулицях живе інша небезпека - ті, хто називає себе Іншими. Вампіри і перевертні, чаклунки і відьмаки. Ті, хто виходить на полювання, коли сідає сонце. Ті, чия сила велика, з ким не впоратися звичайною зброєю. Але по сліду "нічних мисливців" століттями ідуть інші мисливці – Нічна варта. Вони б'ються з породженнями мороку і перемагають їх, але при цьому свято дотримуються древнього Договору, укладеного між Світлими і Темними ...


Коллинз С. Голодные игры:[роман]/ Сьюзен Коллинз. – М.: АСТ : Астрель, 2012. – 382 с.

Ці хлопець і дівчина знайомі з дитинства і ще можуть полюбити один одного, але їм доведеться стати ворогами ... Вони повинні брати участь у страшних "Голодних іграх", де виживає тільки один - найсильніший. Поки в жорстокому квесті залишаються хоча б якісь учасники, Кітнісс і Піт можуть захищати один одного і битися разом. Але рано чи пізнокомусь з них доведеться пожертвувати життям заради коханого ... Такий закон "Голодних  ігор". Закон, який не порушувався ще ніколи!


Пелевин В. Empire "V":роман / Виктор Пелевин; авт. ред., дизайн пер. А.Холоденко.– М.:Эксмо, 2013. – 308 с.

Світом правлять вампіри. Не вічно молоді, романтичні юнаки та дівчата з безсонними очима і кривавими губами, а цілком звичайні чоловіки і жінки зі слідами життєвого цинізму на обличчі. Їм одним відкритий секрет "гламуру" і "дискурсу". І вони - справжня світова еліта, вербують у свої ряди перехожих одним легким укусом. Вибір може впасти на кожного ...


Вишневский Я. Л. Одиночество в сети: роман  / Януш Леон Вишневский;  [оформ. обл. В. Пожидаева]. – СПб. : Азбука-классика, 2009. – 416 с.

Один з найбільш проникливих романів про кохання. "З усього, що вічне, найкоротший термін у кохання" - такий лейтмотив європейського бестселера Я.Вішневского. Герої "Самотності в Мережі" зустрічаються в інтернет-чатах, розповідають історії зі свого життя. Зустрінуться вони в Парижі, пройшовши НЕ через одне випробування, але головним випробуванням для любові виявиться сама зустріч ...


Ниффенеггер О. Жена путешественника во времени: роман / Одри Ниффенеггер. – М.: Эксмо ; СПб. : Домино, 2010. – 640 с.

Вони познайомилися, коли їй було шість, а йому тридцять шість. Вони одружилися, коли їй було двадцять три, а йому тридцять один. Тому що Генрі страждає рідкісним генетичним захворюванням - синдромом переміщення в часі; його зникнення з життя Клер непередбачувані, появи - комічні, травматичні і трагічні одночасно.


Ахерн С. Р.S. Я люблю тебя : [ роман ] / СесилияАхерн ;дизайнер обл. О. Сычак. – Х. : Кн. клуб, 2006. – 383 с.

«P.S. Я люблю тебе» сучасна історія про те, як любов виявляється сильнішою за смерть. Втративши коханого чоловіка, тридцятирічна Холлі Кеннеді впадає у відчай, перестає виходити з дому, спілкуватися з людьми. І раптом отримує поштою пакет з листами: читати  їх можналише по одному на місяць, а написані вони людиною, розставання з якою приносить їй такі страждання. Виявляється, незадовго до смерті він вирішив допомогти їй жити далі. Вона з нетерпінням чекає першого числа, щоб розкрити черговий конверт і, строго слідуючи повчанням, зробити ще один крок, який повертає її до життя: купити нову сукню, взяти участь уконкурсі караоке, з'їздити на море…


Гилберт Э. Есть, молиться, любить / ЭлизабетГилберт. – М. : РИПОЛ классик, 2011. – 367 с.

"Есть , молиться, любить" - книга про те, як можна знайти радість там, де її не чекаєш, і як не потрібно шукати щастя там, де його не буде за визначенням. Книга про сучасну жінку, яка отримує задоволення від життя.


Сиболд Э. Милые кости : [роман] / ЭлисСиболд. – М. : ЭКСМО ; СПб. : Домино, 2010. – 427 с.

«Шостого грудня тисяча дев'ятсот сімдесят третього року , коли мене вбили, мені було чотирнадцять років» - так починається найбільш вражаючий бестселер початку XXI століття, трагічна історія. У цьому романі Сюзі Селмон пристосовується до життя на небесах і спостерігає зверху , як її вбивця намагається приховати сліди, а сім'я – звикнути до втрати ...


Рубина Д. Белая голубка Кордовы: роман / Дина Рубина; оформ. сер. Н.Ярусовой. – М.:Эксмо, 2010. – 539 с.

Воістину, жодна людина на землі не здатна сказати - хто вона. Геній підробки, закоханий в живопис. Фальсифікатор з душею істинного художника. Шляхетний авантюрист, такий собі Робін Гуд від мистецтва, блискучий інтелектуал і чарівний шахрай, - новий в літературі образ головного героя роману "Біла голубка Кордови ".


«Незапилена полиця!»

«Книги - кораблі думки, що мандрують
по хвилях часу і бережно несуть
свій дорогоцінний вантаж
від покоління до покоління.»

Френсіс Бекон.

 

Книга – чудовий спосіб проведення дозвілля. Адже нічого немає кращого за  приємний вечір у компанії цікавої книжки: роману, детективу або чиїхось мемуарів.

Не так уже й важливо, що кожен з нас любить читати, якому жанру віддає перевагу. Головне – це читати і насолоджуватися, отримуючи ні з чим незрівнянне задоволення.

 

Психи и психологи: [сборник рассказов] / сост. Марта Кетро. – М.: АСТ: Астрель, 2012. – 285 с.

Книга Марти Кетро  "Психи и  психологи" -  збірка коротких оповідань. Трохи дивних, дещо кумедних, трохи зворушливих. Це просто веселі короткі казки для дорослих, що дозволяють посміятися над модним захопленням психоаналізом, зануритися у світ буйних фантазій і ближче познайомитися з «Наполеонами» нашого часу.

Книга читається дуже легко і швидко, залишаючи після себе приємний післясмак. Вона прекрасно підійде для того, щоб скрасити час у транспорті, або просто для того, щоб провести вечір.


Делилло Д. Космополис / Дон Делилло ; [пер. с англ. М. Немцова]. – М. : Эксмо, 2012. – 224 с.

Книга-раптовість. Від раптових поворотів сюжету до раптово кинутих метафор. Автор занурює нас в атмосферу роману з перших абзаців, нічого толком не пояснюючи і даючи нам самим додумувати невимовне.

Головний герой дуже дивна людина, така, яку вже точно не уособлюєш з собою, стосовно якої  неможливо передбачити, що вона  буде робити далі.


Глуховский Д. Метро 2033: [роман] / Дмитрий Глуховский. – М.: Астрель, 2012. – 381 c.

Після ядерної війни світ повністю зруйнований. На поверхні залишилися дивні й жахливі істоти, що мутували з тварин або людей під впливом радіації. Москва перетворилася на місто-привид. Нагорі панують монстри. Централізована система метро розпалася. Станції стали існувати окремо.

Головний герой Артем намагається врятувати свою станцію «ВДНГ» від нападів «чорних» людей-мутантів, для цього йому треба  пройти через все метро. Подорож буде небезпечна…


Айзексон У. Стив Джобс / Уолтер Айзексон ; [пер с англ. Д. Горяниной, Ю. Полещук]. – М. : АСТ : CORPUS, 2013. – 688 с.

Стів Джобс – сама по собі видатна особистість, життя якої цікава мільйонам шанувальників і критиків, прихильників і супротивників. Уолтер Айзексон не пошкодував фарб для своєї оповідей, але всі вони – не вигадані, а реальні: в основу книги лягли бесіди з самим Джобсом, його друзями, соратниками, близькими. І тільки так – у  безлічі думок –  можна побачити справжнє обличчя того, кого називають «іконою» нашого часу ...

Увага!!!

Тільки один примірник у відділі міського абонемента!!!


Акунин Б.  Самый страшный злодей и другие сюжеты / Борис Акунин. – М. : АСТ, 2013. – 256 с., ил. – (Любовь к истории).

Книга-загадка!

               Книга-витвір мистецтва!

                                              Книга-шедевр!

Борис Акунін, як завжди, на висоті. Дуже цікавий, незвично написаний текст з блогу пана Чхартішвілі. Вельми цікаві роздуми автора, історії з минулого.

Кожна глава – окрема історія. Читається на одному диханні. Найбагатше оформлення, найцікавіша подача!


Андреева Н. Любовь и смерть в социальных сетях : [роман] / [оформл. серии С. Киселевой; ил. на переплете В. Тимофеевой]. – М. : Эксмо, 2012. – 317 c. – (Детектив-загадка).

Любов Петрова – дипломований психолог, дама серйозна. З'явився  давній друг Стас Самохвалов і попросив допомогти розслідувати великі крадіжки в комп'ютерній фірмі. Треба скласти психологічний портрет злочинця, використовуючи соціальні мережі. Вона навіть не думала, що серйозно зайнявшись соціальними мережами, зрозуміє, наскільки небезпечною  може бути ця  невинна, на перший погляд, розвага…


Пратчетт Т., Гейман Н. Благие знамения = Good Omens : [роман] / Терри Прачетт, Нил Гейман ; [отв. ред. Е. Березина ; пер. с англ. М. Юркан]. – М. : Эксмо, 2012. – 512 с.

Загроза апокаліпсису виникає з приходом у світ Антихриста. Ангел і Демон послані на землю зі спеціальним завданням. Темні сили вступають в боротьбу з добром через черниць, медіумів, відьмознавців, пророків ...

Чи є шанс запобігти і відстрочити кінець світу, коли перевага вочевидь на боці зла...

 

Тож читайте!

Нехай не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б однієї сторінки з нової книги!!!


 

«Книги, на які ми чекали»

Шановні читачі!

Довгими холодними вечорами так приємно загорнутися у ковдру, взяти чашку гарячого чаю та поринути у чарівний світ цікавої книжки…Саме заради такого вишуканого задоволення ми пропонуємо вам різноманіття книжкових новинок!

Жанри й теми на будь-який смак.

           Це книги, на які чекали.

                       Книги, які читає весь світ.

              Книги, що змушують переживати й думати.

Книги, що увійшли до золотого фонду сучасної літератури.
 

Вони чекають на свого читача у відділі міського абонемента!

«Читання хороших книг - це розмова з найяскравішими людьми

минулого, і вельми незвичайна, оскільки говорять вони

тільки про кращі свої думки». 
Декарт.

Дяченко М. Стократ : роман / Марина и Сергей Дяченко. –  М. : Эксмо, 2012. –  414 с.

По дорозі з краю в край крокує дивна людина з мечем, ніде особливо не затримується. Просто приходить у село і,  якщо мешканцям потрібна допомога, включаючи магічну силу, надає її, щоб на ранок продовжити свій шлях. У своїй подорожі він роздумує, що йому робити з дівчинкою, від долі якої залежить виживання всього світу. Дівчину так і звуть –  Світ, а бродягу кличуть Стократом.

Перед вами новий роман  Марини та Сергія Дяченків, який балансує на межі фентезі та притчі… А тепер візьміть книгу «Стократ» і насолоджуйтеся читанням!


Пелевин В. П5 (Пэ в пятой ) / Виктор Пелевин ; [разработка сер. Г.Саукова, А.Саукова ; худож. Г.Сауков].  – М. : Эксмо, 2012.  – 316 с.

Пророк нашого покоління. Автор, кожна книга якого «виносить мозок» усвідомленням того, в якому задзеркаллі ми живемо.  Це – Пелевін. Іншого такого не знайти…  П5   – п'ять фантазій у фірмовому пелевінському стилі. "П5" – це готовий збірник влучних і точних цитат. Кожне оповідання – просто безодня смислів. Кожного разу, перебираючи їх у пам'яті, знаходиш щось нове…


Проект «Автори» – нові маски Акуніна!

Відомий письменник Борис Акунін (Григорій Чхартішвілі) зробив несподіване зізнання у своєму блозі.

Виявилося, що популярні автори Анатолій Бруснікін і Анна Борисова насправді ніколи не існували, а під їхніми іменами ховався сам Б.Акунін.

Він придумав двох нових авторів, які пишуть по-різному і про різне. У них навіть стать різна.

Брусникин А. Беллона : роман / Анатолий Брусникин ; [оформ. обл. В.Половцев]. – М. : Астрель, 2012.  – 447с.  – (Борис Акунин : проект «Авторы»).

Анатолій Бруснікін – автор історичних романів, схожих на цикл про Ераста Фандоріна, які все ж суттєво від них відрізняються.

«Беллона» – це два романи під однією обкладинкою, дуже різні за стилем та за змістом. Об’єднує першу та другу частини дилогії фон Кримської війни, декілька наскрізних героїв та головний персонаж: безжалісна богиня війни Беллона.

Борисова А. Креативщик : роман / Анна Борисова ; [оформ. обл. А.Ферез]. – М. : Астрель, 2012. – 315 с. – (Борис Акунин : проект «Авторы»).

Анна Борисова пише психологічну прозу, яка має небагато спільного зі звичайним акунінський стилем.

"Креативщик" – роман-загадка про подорож дивної людини-хамелеона Петербургом. Чим ближче ніч, тим більше людина молодшає. І будь-яка зустрічна людина для неї – відкрита книга ...


Бегбедер Ф. Любовь живет три года : роман / Фредерик Бегбедер ; пер. с фр. Нины Хотинской.  – М. : Иностранка, 2012. – 191 с.

Фредерік Бегбедер – одна з найяскравіших зірок сучасної літератури. Його полемічні та провокаційні книги завжди викликають жвавий інтерес та захоплення читачів. «Любовь живет три года» – новий роман про сучасне кохання. …Любов живе три роки – це, на думку головного героя, закон природи. Кохання – це битва, програна заздалегідь. Але чи насправді третя річниця шлюбу означає смерть любові? Старий інтриган Бегбедер так і не розповів правди ...


Гришэм Д. Юрист : роман  / Джон Гришэм ; [комп. дизайн В.А.Воронина ; пер с англ. Ю.Г.Кирьяка].  – М. : АСТ : Астрель, 2010.  –  382 с.

Двадцять другий юридичний трилер неперевершеного Джона  Гришема! «Юрист» – це похмурі таємниці світу великих грошей та молодий безстрашний герой, що кидає їм виклик…Це  вражаючий мікс судового трилера та класичного детективу.

Не дивно, що особливою популярністю ця книга користується у студентів юридичних факультетів, а також у тих, хто так чи інакше пов'язаний з юриспруденцією. В той же час «Юрист» в принципі є бестселером - ця книга має широку популярність і за межами «юридичного» світу.
Маленька помилка… Великий шантаж…Смертельна гра…


Уинман С. Когда бог был кроликом : роман / Сара Уинман ; пер. с англ. И.Пандер. – СПб. : Азбука, 2012. – 351 с.

Ця книга – найзворушливіший літературний дебют останніх років. Красива історія про дитинство та дорослішання. Це історія брата і сестри, історія дружби та любові, наповнена теплим гумором та світлою печаллю.

Вона змушує  замислитися  про драми і нещастя, які роблять нас мудрішими і сильнішими,  про заплутаність та складність відносин з близькими, що поєднують любов і біль від невблаганності часу. Роман, який справді хочеться порекомендувати всім!


Эскобар М. Арийский мессия : роман / Марио Эскобар : [худож. В.Мысник ; пер. с исп. В.Ковалив]. – Х. ; Белгород : Клуб семейного досуга, 2010. – 382 с. – (Европейский BEST).

«Арийский мессия» – це захоплюючий детективно-пригодницький роман з елементами містики.

Занурившись в роман, ви  станете свідком загадкових смертей кількох професорів ... Разом з головними героями Геркулесом, Лінкольном і Алісою ви побуваєте у різних ситуаціях,  вирішите складні містичні головоломки, дізнаєтеся про загадкові ритуали таємних окультних товариств, зрозумієте причини зародження нових релігійно-філософських течій, побуваєте в Іспанії, Австрії, Німеччині, Росії 1914 року...

Приємної подорожі сторінками роману! Нехай таємниця пророцтв відкриється і вам!


Гордон Н. Лекарь. Ученик Авиценны / Ной Гордон ; худож. А.Печенежский ; пер. с англ. и предисл. В.Полякова. – Х. ; Белгород : Клуб семейного досуга, 2012. – 814 с. : ил.

Перед вами дивна книга, яка визнана однією з десяти найулюбленіших книг всіх часів. Цікаві персонажі, велика кількість подій та історичних деталей. Робота над цим романом зайняла у автора п’ять років. Тема вимагала не тільки знань в галузі медицини, але й ґрунтовних знань про історію Англії та середньовічного Сходу, розуміння специфіки християнського, іудейського та мусульманського богослов’я, традицій та звичок декількох народів.

…Його дар – сильніший за смерть, його наставник – Авіцена, та сам він живе лише надією на зустріч з коханою…


Роган Ш. Шлюпка : роман / Шарлотта Роган ; [оформ. В. Пожидаева ; пер. с англ. Е.Петровой]. – СПб. : Азбука, 2012. – 285 с.

Вперше російською –  найбільш очікуваний дебютний роман 2012 року. Книга, що миттєво стала бестселером! Зворушлива історія про виживання у морі, хвилююча і глибока, як  океан.

Незабутні герої, моральні дилеми, неочікувані повороти сюжету, але у першу чергу – це майстерний портрет рішучої, вільнодумної молодої жінки.

Роман, що бере в полон та перевертає душу.


 "Найкращий друг дитинства"

 

 Літо книжкове зустрічаємо – 

відпочиваємо і читаємо!

Нам з тобою, тобі і мені,

Книга у літньому рюкзаці!

  Шановні читачі!

 Літо – це не тільки море сонця, світла і тепла, а й прекрасна можливість насолодитись канікулами у чудовій компанії з гарною книгою. Добірка книг "Найкращий друг дитинства" допоможе вам зорієнтуватися на книжкових полицях. 

Завітайте у відділ міського абонемента! Ви отримаєте задоволення від поєднання корисного з приємним, додавши до списку своїх друзів КНИГУ – яскраву та захоплюючу!

  «Класне-позакласне» 

Переконайтесь, що книжки за програмою позакласного читання можуть бути захоплюючими і цікавими!

 

 

Железников, Владимир Карпович.   Чучело : [повесть] / Владимир Железников ; [худож. С. Крестовский]. – Владимир : Планета детства, [2009?]. – 349 с. : ил. – (Мои любимые книжки). – Для сред. и ст. шк. возраста.

 Знаменита повість, за якою був знятий однойменний фільм, що свого часу викликав цілу лавину відгуків і суперечок. Історія  шестикласниці Олени Бессольцевої, якій вперше у житті довелося зіткнутися з підлістю і зрадою, навряд чи залишить когось байдужим. Бо далеко не кожному в подібній ситуації вдається вистояти і перемогти.


Стельмах, Ярослав Михайлович.   Митькозавр із Юрківки : повісті та оповідання / Ярослав Стельмах ; [худож.-іл. О. Г. Жуков ; худож.-оформ. : Б. П. Бублик, В. А. Мурликін]. – Х. : Фоліо, 2007. – 223 с. : іл. – (Українська література).

 …Історія ця почалась зовсім звичайно. Друзі – п`ятикласники Сергій та Митько приїхали на літній відпочинок у село. Вчителька ботаніки дала їм завдання – зібрати колекцію комах. Але хто ж міг уявити, що замість комах хлопці почнуть полювати … на страшну химеру, що живе в озері. Звідки взялась та потвора, як її  впіймати? Друзі починають діяти…Про незвичайні, таємничі пригоди Сергія та Митька весело розповідає відомий український письменник Ярослав Стельмах у своїй книжці «Митькозавр із Юрківки».  


Олімп : для мол. шк. віку. Кн. 1 / упорядкував та переказав Василь Степаненко; худож. Микола Пшінка. – К. : Епсілон, 2004. – 63c. : іл. – (Міфи і легенди Греції). 

Давньогрецькі міфи – це справжня скарбниця європейської культури. Саме з грецької міфології до нас прийшло безліч крилатих виразів: «сизифів труд», «танталові муки», «прокрустове ложе», «авгієві стайні», «скриня Пандори» тощо. Саме на античному міфі виховане не одне покоління українських класиків – від Івана Котляревського до Лесі Українки та Миколи Зерова. До пропонованої читачеві книжки увійшли  легенди, які дають початок давньоримському епосу. Для дітей середнього і старшого шкільного віку, а також для всіх, охочих долучитися до колиски сучасної культури.

 «Тим, хто ще не любить … читати»

 Навіть, якщо для вас у книжці головне – яскраві ілюстрації, а не текст, нам є що вам запропонувати! 

Боцці, М. Л.   Динозаври : [енцикл. для дітей / Марія Луїза Боцці ; дизайнер Р. Анелло ; худож. : Р. Анелло та ін.] – М. : Махаон-Україна, 2010. – 63 с. : іл. – (Знайомся, це ...). 

Ця книжка для тих, хто прагне розширити знання про чудовий, дивовижний навколишній світ, хоче отримати відповіді на різноманітні запитання, намагається розвинути свою уяву, вирізняється допитливістю та кмітливістю, любить учити вірші, малювати і творити власноруч. Читач, мандруючи сторінками цієї захоплюючої книжки,   дізнається про спосіб життя, звички і таємниці  загадкових доісторичних ящерів.


 

Колфер, Йон.   Артемис Фаул [Изоиздание] : графич. роман / Йон Колфер, Эндрю Донкин ; графика : Дж. Ригано ; цвет : П. Ламанна. – М. : Эксмо, 2010. – [ 224 ] с. : ил. 

 «Артеміс Фаул» — серія фентезі-романів ірландського письменника Йона Колфера про геніального хлопчика Артеміса Фаула і чарівний народ. Незвичність представленої книги в тому, що популярний роман виданий вперше в історії у графічному вигляді. Це найбільш блискавичний і захоплюючий сюжет, який будь-коли з'являвся на сторінках коміксу!


Ле Дю, Валері.   Світ моря / Валері Ле Дю ; іл. М.-К. Лемейер, Б. Алюнні. – К. : Махаон-Україна, 2008. – 123 с. : іл. – (Дитяча енциклопедія "Махаон"). 

 Поринути у казковий світ моря, дізнатися про його дивовижних мешканців  та неспокійний норов, про таємничі глибини та методи їх вивчення, про заходи щодо збереження цього вразливого світу для майбутніх поколінь зможе юний читач , узявши до  рук цю яскраву ілюстровану енциклопедію.

 «Здивуй батьків – прочитай книгу»

 Батьки звикли бачити тебе переважно за комп’ютером?  Ці книжки дають тобі шанс їх здивувати! 

 

Казки про принців та принцес : [збірка / худож. М. Пильцин]. – Донецьк : Еврика, 2005. – 511 с. + 8 арк. кольор. іл. – (Для маленьких друзів).

Збірка казок про найулюбленіших героїв дітей – принців та принцес – це насамперед книга для дівчаток. У ній – найкрасивіші й найяскравіші ілюстрації до улюблених  казок про сплячу красуню, свинопаса, принцесу Ліндагуль, стоптані черевички, чарівну кісточка та багато інших. Ці чарівні і мудрі історії допоможуть кожній дитині навчитись бути люблячою та доброю і стати справжньою принцесою.


 

Емец, Дмитрий Александрович.   Пегас, лев и кентавр : повесть / Дмитрий  Емец ; ил. В.Тимофеевой. – М. : Эксмо, 2010. – 380 с. : ил. – (Таня Гроттер / разработка сер. оформ. С. Киселевой). – На обл. : Шныр. Пегас, лев и кентавр. 

«Школа Нирців» — серія фентезійних романів Дмитра Емця про неймовірний світ шнирів. Спрощена назва серії — «ШНир». У ній родоначальник жанру «хуліганське фентезі» і автор популярних серіалів «Таня Гроттер» і «Мефодій Буслаєв» створює світ, що дозволяє по-новому поглянути на звичні речі. 

Цей світ складніший і небезпечніший за попередні світи письменника, і головні герої його доросліші — на початок серії ним по 16-20 років. «Пегас, лев і кентавр» — це  перша книга серії, у якій автор знайомить читача зі всіма персонажами, раз у раз перескакуючи з однієї сюжетної лінії на іншу. Дія відбувається у Школі Нирців (скорочено ШНир), що знаходиться у Підмосков'ї.


Потаніна, Ірина.   Відьма-недоучка : [роман] / Ірина Потаніна. – К. : Зелений пес, 2008. – 407 с. – (Зоряний гість). 

У будь-якому класі двієчник – звична річ. І нічого дивного, не всім же бути відмінниками. І навіть те, що нездарою і недоучкою цього разу виявилося вперте дівчисько – таке теж трапляється. А що школа не звичайна, а чарівна, і вчать у ній на магів і відьом – нічого страшного, помилки школярів здебільшого такі незначні, що наставники завжди встигають їх виправити. Але якщо таке вперте недолуге дівчисько згадується в Пророчій Відьмацькій Книзі як проводир повстанців,  які скинуть чарівний уряд, аби захопити владу  й заволодіти світом, - це вже не іграшки. Чи може, хтось думає інакше?



 

 

 «З ТОЧКИ ЗОРУ КЛІО…»

 

Ось муза історії – розумниця Кліо,
Буває суровою, буває грайливою
По – жіночному підступна і несправедлива…

Кліо – це муза історії, дочка верховного еллінського бога Зевса і богині пам’яті Мнемозини. І хто не поважав цю музу, забував її уроки – тому було дуже нелегко…

Людство споконвічно являлось істотою допитливою, цікавилось історією, і не важливо чия це історія. Історія людства, держави, а може і всього світу. Адже заглянути в минуле, повчитись помилкам предків, отримати уроки невдач і падінь, проаналізувати ситуацію в теперішньому – ох як буває необхідно. Де ще взяти пораду, як не в історії.

Минуле не зміниш, як не старайся, а от теперішнє і тим більше майбутнє, поки воно не стало минулим, людство змінити в змозі.

Тож представляємо вам найцікавіші історичні енциклопедії нашого відділу.

 

 

Энциклопедия для детей. Т. 30. Человечество. ХХI век / ред. коллегия: М.Аксенова, Д.Володихин, Д.Люри и др. – М. : Мир энциклопедий Аванта +, Астрель, 2008. – 400 с. : ил.

Енциклопедія "Человечество. XXI век" розповідає про сучасне становище цивілізації: про її придбання та втрати, що викликає оптимізм, а в яких сферах спеціалісти вбачають серйозні проблеми. Читач зможе дізнатися про глобальні и приватни прогнози на XXI століття. Книга охоплює  різноманітні сфери життя - як матеріальної, так и духовної: від повсякденних турбот до освоєння космосу та Світового океану. Її автори – видатні вчені, футурологи, фантасти, а також професіонали-практики з багатьох інститутів Російської Академії Наук, Московського державного університету, Московської гуманітарно-соціальної академії. Книга адресована перш за все школярам старших класів, але буде цікава і для студентів, викладачів а також всім, кого цікавлять глобальні проблеми.

 


 

Егер О. Всеобщая история стран мира. С древнейших времен до Ренессанса / Оскар Егер. – М. : Эксмо, 2009. – 768 с. : ил.

«Всеобщая история стран мира», написана відомим німецьким професором Оскаром Єгерем, та вже більше ста років користується популярністю у багатьох читацьких поколінь. Секрет феноменального успіху цієї книги — в її доступній формі, захоплюючому змісті, обґрунтованому і точному викладі історичних фактів та подій.

В цій книзі охоплено період від перших династій єгипетських фараонів до початку європейської Реформації.

Зародження світової цивілізації, виникнення міст-держав, вершини еллінізму, слава и падіння Римської імперії, хрестові походи, світові релігії, розвиток суспільства — всі важливі віхи давніх часів і Середньовіччя розглянуті Оскаром Єгерем.

 


 Пропонуємо вашій увазі унікальну історичну серію енциклопедичних видань, яка знадобиться в нагоді для старшокласників, студентів і всім, хто захоплюється та  цікавиться історією.

 

Западная Европа и США. – М. : ОЛМА Медиа Групп, 2009. – 640 с. : ил. – (Энциклопедия всемирной истории).

В томі "Западная Европа и США" міститься відомості про події, країни, міста Старого и Нового світу в Новий час, а також - велику галерею історичних портретів суспільних, політичних, релігійних діячів, представників світу науки та мистецтва XVI-XVIII ст.

 


 

Истоки цивилизации. – М. : ОЛМА Медиа Групп, 2009. – 640 с. : ил. – (Энциклопедия всемирной истории).

Том «Истоки цивилизации» містить відомості про події, країни, міста Стародавнього світу та велика галерея портретів історичних, суспільних, політичних та релігійних діячів  періоду з кінця IV тис. до н. е. до кінця V в. н. е.

 


 

Мир в ХIХ веке. – М. : ОЛМА Медиа Групп, 2009. – 640 с. : ил. – (Энциклопедия всемирной истории).

Том "Мир в XIX веке" присвячен державному та соціальному розвитку, суспільним течіям, політиці, науці та культурі XIX століття в країнах Європи, Латинській Америці, Близькому Сході і в Новому Світі. Крім того, висвітлюються біографії видатних політичних лідерів, суспільних та релігійних діячів, вчених, відомих мислителів, письменників та композиторів.

 


 

От Руси до России. – М. : ОЛМА Медиа Групп, 2009. – 640 с.: ил. – (Энциклопедия всемирной истории).

"От Руси до России" присвячений російській історії IX-XVII століть. В виданні представлені  відомості про слов’янські племена, утворення російської держави, про удільні князівства, міста, війни та навали, які пережила Русь в цей період, а також – різноманітна галерея портретів суспільних, політичних, релігійних діячів IX-XVII століть.

 


 

X